Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin nu scapă de ce se teme mai mult! Șefa Ambasadei SUA la Kiev: 'Ucraina poate adera la NATO fără procedura standard!'

nato rusia cioburi

Kristina Quinn este șefa Ambasadei SUA în Ucraina de mai bine de doi ani și lucrează la Kiev din mai 2019. Formal, ea nu are statutul de ambasador și acționează ca o "garanție americană", deoarece Washingtonul, care în această perioadă a trecut și el printr-o criză politică severă, nu a reușit să numească un nou diplomat de rang înalt. Oficialul american susține că Ucraina poate adera la NATO și fără procedura standard.

„Statele Unite sunt doar unul dintre cei 30 de membri ai Alianței, așa că nu pot vorbi decât despre poziția americană. Continuăm să susținem o politică a ușilor deschise pentru toate "statele absolvente", inclusiv Ucraina, dacă aceasta dorește să adere la Alianță”, a spus Quinn pentru publicația Adevărului European.

„În ceea ce privește posibilitatea ca Finlanda să adere fără hartă (n. r.: procedura standard), Planul de Acțiune pentru Aderare nu a fost niciodată o cerință legală de aderare la NATO și, prin urmare, Ucraina poate adera, de asemenea, la Alianță fără o hartă (n.r.: cu referire la etapele standard). Cu toate acestea, nu aș numi-o o procedură scurtată. MAP este un mecanism care permite statului să îndeplinească cerințele. Și dacă orice stat îndeplinește deja toate cerințele, atunci procedura devine inutilă.

Prin urmare, atât Ucraina, cât și orice alt stat nu ar trebui să primească Planul de acțiune pentru aderare și să îl pună în aplicare dacă, în general, îndepliniți majoritatea cerințelor”, a concluzionat oficialul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.