Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin: Posibila foamete va fi în întregime pe conștiința Statelor Unite și a birocrației europene

Kremlin.ru
Vladimir Putin

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat vineri, la o sesiune plenară a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, că nu confictul din Ucraina este la baza riscului de foamete în unele state, potrivit agenției de presă TASS.

Ideile din discursul lui Putin:

  • De la jumătatea anului 2021 până în februarie 2022, prețurile globale ale îngrășămintelor au crescut cu 70% și nu există condiții prealabile pentru scăderea lor. Lipsa de îngrășăminte de pe piață va duce la o scădere a randamentelor, iar acest lucru amenință cu foametea. Posibila foamete în cele mai sărace țări va fi în întregime pe conștiința Statelor Unite și a birocrației europene. Inflația, problemele alimentare și energetice sunt legate de politicile economice occidentale greșite.
  • Occidentul a fost ca un aspirator care a scos mărfuri din cele mai sărace țări, lăsându-le doar resturi. Afirmațiile Occidentului despre „inflația lui Putin” sunt prostii. Deteriorarea situației din economia globală nu este o chestiune din ultimele luni și nu este asociată cu o operațiune militară specială. Rusia se așteaptă la o agravare suplimentară a inegalității economice și la o scindare în societatea occidentală.
  • Elitele occidentale gândesc în termenii secolului trecut, tratează țările ca colonii și oameni de clasa a doua. Previziunile sumbre privind economia Rusiei nu s-au adeverit. Sancțiunile împotriva Federației Ruse sunt nebunești și necugetate. Elitele occidentale sunt delirante, se agață de umbra trecutului și neagă realitatea în schimbare. Încrederea în monedele mondiale a fost subminată de dragul ambiției și al iluziilor geopolitice învechite.
  • Liderul rus a prezis o schimbare a elitelor în Europa în viitor. Potrivit acestuia, Uniunea Europeană și-a pierdut suveranitatea, iar elitele sale dansează pe melodia altcuiva. „În Europa, partide asemănătoare se schimbă între ele la putere, dar în realitate nimic nu se schimbă, arată ca un paravan”, a zis Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.