Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin preocupat de acţiunile agresive ale jihadiştilor în regiunea siriană Idleb

captura Facebook
vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a asigurat vineri pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, că este ''foarte preocupat'' de ''acţiunile agresive'' ale jihadiştilor în regiunea siriană Idleb, unde regimul sirian se află în ofensivă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi lideri au convenit, de asemenea, în cadrul unei convorbiri telefonice, să ''intensifice consultările bilaterale pe tema Idleb cu scopul de a reduce tensiunile, de a garanta o încetare a focului şi de a neutraliza ameninţarea teroristă'', a indicat Kremlinul într-un comunicat.

''Vladimir Putin şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la acţiunile agresive ale grupărilor extremiste în curs. A fost subliniată necesitatea respectării necondiţionate a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Siriei '', a spus Kremlinul.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

Cei doi şefi de stat au discutat şi despre situaţia din Libia, un alt conflict în care interesele lor diferă, solicitând ''punerea în aplicare într-un mod coerent a deciziilor conferinţei internaţionale de la Berlin din 19 ianuarie'', potrivit sursei citate.

Preşedinţia turcă a indicat la rândul său că Erdogan i-a cerut lui Vladimir Putin să ''împiedice'' ofensiva la Idleb, ultimul bastion al rebelilor şi jihadiştilor în Siria.

Erdogan a subliniat, de asemenea, că o soluţie la situaţia explozivă din Idleb necesită '' punerea în aplicare completă a acordului de la Soci'', din 2018.

"Cei doi lideri au afirmat că s-au angajat să respecte toate acordurile" încheiate între cele două părţi, a adăugat preşedinţia turcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.