Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, răspuns direct pentru Joe Biden: Rusia amenință în mod direct SUA

playtech.ro
putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat joi că există opţiuni contra sistemelor Patriot, iar Kremlinul notează că atitudinea SUA demonstrează că nu sunt luate în considerare cererile Rusiei, în timp ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, salută "rezultatele bune" obţinute la Washington.

"În privinţa Patriot, este un sistem destul de vechi. Nu funcţionează ca sistemul rus S-300. Dar oponenţii noştri pornesc de la principiul că este o armă defensivă. Foarte bine, vom menţine acest lucru în acest spirit. Şi există întotdeauna un antidot. Livrarea acestor sisteme este în van, este doar o modalitate de prelungire a conflictului", a afirmat Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă, potrivit cotidianului Le Monde, informează Mediafax.

La rândul său, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a acuzat Statele Unite şi Ucraina că nu ţin cont de preocupările Rusiei. "Până în prezent, putem constata că nici preşedintele Biden, nici preşedintele Zelenski nu au spus nimic care ar putea fi perceput ca fiind potenţiala voinţă de a asculta preocupările Rusiei", a afirmat Peskov.

În cursul vizitei preşedintelui Ucrainei la Washington, "nu am auzit apeluri reale în sensul păcii sau avertismente ale americanilor în legătură cu bombardamentele asupra clădirilor rezidenţiale aflate în zone populate din Donbas. Acest lucru arată că Statele Unite continuă pe linia de război de facto şi indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean", a acuzat Peskov.

Zelenski afirmă că revine din SUA cu "rezultate bune"

În schimb, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat joi seară că a obţinut "rezultate bune" în cursul vizitei la Washington. "Revin de la Washington. Vin cu rezultate bune, care vor fi un ajutor real", a declarat Zelenski, citat de postul de televiziune CNN.

Liderul de la Kiev i-a mulţumit preşedintelui Biden pentru "asistenţa sa, pentru conducerea exercitată la nivel internaţional şi pentru angajamentul în favoarea victoriei". "Mulţumesc Congresului SUA, ambelor Camere ale Congresului, tuturor partidelor care susţin Ucraina, tuturor celor care vor victoria la fel de mult ca noi. Aducem în Ucraina, în Donbas, în Bahmut şi în zonele de sud soluţiile pe care le aşteaptă forţele noastre armate", a subliniat Zelenski.

Preşedintele Biden a reafirmat miercuri seară, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o cu Volodimir Zelenski, susţinerea Statelor Unite pentru Ucraina în contextul "agresiunii" militare a Rusiei şi a confirmat furnizarea de asistenţa militară suplimentară, în valoare de 1,8 miliarde de dolari, inclusiv sisteme antiaeriene şi antibalistice Patriot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.