Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a invadat Ucraina, Putin se arată îndurerat de războiul din Israel: 'Urmărim cu neliniște și cu durere în suflet situația tragică din Țara Sfântă'

Kremlin
Vladimir Putin Valdai

După ce a invadat Ucraina, Putin se arată îndurerat de războiul din Israel: 'Urmărim cu neliniște și cu durere în suflet situația tragică din Țara Sfântă'

Noua spirală a conflictului palestiniano-israelian a făcut deja mii de victime - a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții principalelor confesiuni religioase din Rusia, informează Rador Radio România. Potrivit liderului de la Kremlin, "noi toți urmărim cu neliniște și cu durere în suflet situația tragică din Țara Sfântă, care are o semnificație sacră pentru creștini, musulmani, evrei - pentru adepții celor mai mari religii tradiționale din lume".

Putin a transmis condoleanțe familiilor israelienilor și cetățenilor altor țări care au fost uciși în urma atacului din 7 octombrie. Liderul rus a spus că în prezent principala sarcină este "oprirea vărsării de sânge și a violenței" şi a avertizat că "escaladarea pe mai departe a crizei poate genera cele mai grave și extrem de periculoase și distructive consecințe". "Acest lucru poate ajunge mult dincolo de granițele Orientului Mijlociu" - a spus președintele rus, după transmite TASS, preluată de Rosbalt.

Putin a subliniat că unele forțe din lume încearcă de multă vreme să îi ațâțe pe musulmani și evrei, pe șiiți și sunniți, pe ortodocși și catolici. Putin a reamintit, de asemenea, poziția Rusiei cu privire la conflictul palestiniano-israelian. "Aceasta se bazează pe hotărârile Consiliului de Securitate al ONU, care prevăd crearea a două state suverane independente: Israelul și Palestina" - a adăugat președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.