Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, replică pentru Donald Trump: 'Rusia și SUA se confruntă cu noi tipuri de provocări' - VIDEO

Rusia şi Statele Unite au numeroase interese comune şi se confruntă cu noi tipuri de provocări, afirmă preşedintele rus, Vladimir Putin, după întrevederea cu omologul său american, Donald Trump.

Liderul de la Kremlin a afirmat că Războiul Rece este de domeniul trecutului. "În prezent, Rusia şi Statele Unite se confruntă cu noi tipuri de provocări. Relaţiile bilaterale nu sunt permanent uşoare, dar există numeroase interese comune", a spus Vladimir Putin, scrie mediafax.ro.

Citește și: Lovitură de proporții pentru Liviu Dragnea! Acest magazin a fost închis – Familia liderului PSD a pierdut o sumă uriașă

"Am stabilit cu preşedintele Donald Trump să înfiinţăm un grup de lucru la nivel înalt" în domeniul relaţiilor comerciale, a spus liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a negat din nou implicarea Moscovei în scrutinul prezidenţial din Statele Unite. "A trebuit să repet ce am spus anterior inclusiv la întrevederile cu preşedintele SUA: Rusia nu s-a implicat niciodată şi nu intenţionează să se implice în afacerile interne ale Statelor Unite, nici în alegeri", a subliniat el.

Citește și: Economistul Florin Cîțu denunță „Găinăria fiscală Dragnea Vâlcov”! „Au sărit calul” .

Preşedintele rus a evocat drept un prim posibil exemplu de cooperare de succes "misiunea de instalare a păcii şi de reconciliere în Siria". El a amintit şi de conflictul din Ucraina, afirmând că "SUA ar putea convinge conducerea ucraineană să pună în aplicare acordurile de la Minsk". Donald Trump - care a luat cuvântul după Vladimir Putin în conferinţa de presă - a dat asigurări că relaţiile "mai proaste decât oricând" dintre SUA şi Rusia "s-au schimbat" în urma summitului de luni, a relatat EFE.

Potrivit Reuters, Trump a afirmat că a abordat numeroase probleme de importanţă critică pentru ambele ţări, între care războiul din Siria, chestiunea Iranului, terorismul global şi controlul armelor nucleare, dar şi presupusa ingerinţă rusă în alegerile din SUA.

Citește și: Începutul sfârșitului! O primă mutare care ar putea conduce la concedierea tuturor angajaților McDonald’s

"Am făcut primii paşi către un viitor mai luminos, bazat pe cooperare şi pace", a susţinut liderul de la Casa Albă, citat de Reuters. "Refuzul implicării nu duce la nimic".

Putin şi Trump au avut la Helsinki două runde de convorbiri, care au durat în total peste patru ore.

Citește și: Oreste anunță potopul! Înscenarea prin care a fost transformat într-un „Pablo Escobar de Dâmbovița” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.