Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin: 'Rusia îşi va atinge obiectivele în Ucraina, nu există nicio îndoială'

vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni că, fără niciun dubiu, Rusia îşi va atinge obiectivele în campania sa militară în Ucraina, asigurând că toate planurile în acest scop sunt puse în aplicare, relatează EFE.

La întâlnirea cu tatăl lui Vladimir Joga, un militar rus care şi-a pierdut viaţa la 5 martie în Volnovaha, regiunea Doneţk, preşedintele rus a spus că "băieţii se luptă cu curaj, eroic şi profesionist".

Citește și: Video| Proruşii din Doneţk au organizat o defilare de 9 mai la Mariupol, cu ocazia Zilei victoriei sovietice

"Toate planurile sunt puse în aplicare. Obiectivele vor fi atinse, nu există nicio îndoială", a asigurat Putin după tradiţionala paradă militară din Piaţa Roşie cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la victoria sovietică asupra Germaniei naziste.

Preşedintele rus a făcut aceste declaraţii în condiţiile în care armata sa nu a reuşit să preia controlul asupra Donbasului după mai bine de două luni de ofensivă militară în Ucraina, potrivit Agerpres.ro.

"Dacă ar fi existat măcar o singură posibilitate de a rezolva această problemă (a Donbasului) prin alte mijloace paşnice, noi desigur am fi profitat, dar nu ne-au lăsat această opţiune, pur şi simplu nu am avut de ales", a spus Putin, justificându-şi campania militară pe care a declanşat-o în Ucraina.

Cu câteva momente mai devreme în discursul său de Ziua Victoriei, Putin a acuzat Occidentul şi NATO că ar fi pregătit o "invazie în teritoriile istorice ale Rusiei, inclusiv în Crimeea", astfel încât nu a avut de ales decât să declanşeze un atac "preventiv" în Ucraina.

Putin i-a oferit tatălui militarului decedat - comandantul batalionului "Sparta" - steaua Eroului Rusiei.

Tatăl, la rândul său militar de carieră, a asigurat că autoproclamata Republică Doneţk, a cărei independenţă a fost recunoscută de Kremlin cu câteva zile înaintea lansării invaziei în Ucraina, "va face tot posibilul pentru a duce problema până la capăt şi a câştiga".

"Să dea Domnul să nu mai pierdem persoane dragi nouă, prieteni, ca preţul acestei victorii să fie mult mai mic, dar victoria va fi totuşi a noastră", a declarat tatăl militarului defunct.

Rusia nu şi-a mai reactualizat bilanţul pierderilor sale în Ucraina din 25 martie, când a raportat moartea a 1.351 de militari în aşa-zisa "operaţiune specială".

Ulterior, la 22 aprilie, a recunoscut un mort şi 27 de marinari daţi dispăruţi în scufundarea crucişătorului de rachete "Moskva", nava amiral a Flotei Ruse din Marea Neagră, în timp ce partea ucraineană afirmă că la bordul acesteia se aflau peste 500 de marinari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.