Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin: 'Rusia este o putere mondială puternică și independentă!'

alarabiya.net
Vladimir Putin Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin a ținut o alocuțiune de Ziua Drapelului de Stat și a numit tricolorul rus un simbol sacru pentru toate generațiile de cetățeni ruși.

"Aducem un omagiu simbolului oficial de stat al Rusiei, care, împreună cu stema și imnul, îi marchează suveranitatea și independența, confirmă continuitatea multor generații de multinaționale ale țării", a declarat Putin. El a remarcat, de asemenea, că tricolorul, ridicat cu mai mult de trei secole în urmă pe prima navă de război rusă, a rămas un simbol al Rusiei în perioadele dificile ale istoriei sale - sub Petru cel Mare în timpul formării imperiului, pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial "și în perioada contradictorie și dificilă a schimbărilor cardinale din anii 1990". "La 22 august 1991, steagul alb-albastru-roșu s-a ridicat din nou deasupra Rusiei", a subliniat președintele, adăugând că astăzi tricolorul a intrat ferm în viața cetățenilor ca parte integrantă a statalității ruse, ca simbol al unității poporului, al devotamentului lor față de Patrie și al pregătirii de a apăra interesele naționale.

"Drapelul național simbolizează loialitatea față de valorile noastre tradiționale, din care nu ne vom retrage niciodată - adevăr și dreptate, solidaritate și milă, respect pentru istoria continuă veche de secole a Rusiei, pentru realizările și victoriile strămoșilor noștri, care ne-au lăsat moștenire să protejăm și să apărăm Patria, să nu permitem niciodată dictarea și hegemonia exterioară", a continuat președintele.

În acest sens, potrivit șefului statului rus, dorința de a trăi după propria voință, de a-și alege independent calea și de a o urma, a devenit parte a codului „genetic” al poporului rus.

După cum a subliniat președintele, "Rusia este o puternică putere mondială independentă". "Suntem fermi în urmărirea pe scena internațională doar a politicii care răspunde intereselor fundamentale ale Patriei", a declarat liderul rus.

Potrivit acestuia, "drapelul de stat, precum și bannerul roșu al victoriei, servesc la educarea tinerei generații în valorile patriotismului, cetățeniei, responsabilității pentru viitorul Patriei".

El a amintit că de la 1 septembrie a anului curent, în toate școlile din Federația Rusă, săptămâna școlară va începe cu o ceremonie solemnă de ridicare a drapelului și de interpretare a imnului. "Am încredere că Drapelul Național al Rusiei va rămâne pentru totdeauna un simbol sacru pentru toate generațiile cetățenilor noștri, îi va inspira la o realizare de război, realizări de muncă, pentru a cuceri noi culmi în știință, cultură și sport, pentru a provoca un sentiment de mândrie în Patria Mamă. Felicitări vouă, dragi prieteni. La mulți ani Ziua Drapelului Rusesc!", a spus Putin într-un mesaj video.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.