Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vladimir Putin s-a DEZLĂNȚUIT în Parlament: Occidentul să nu treacă linia roșie în relația cu Rusia

Kremlin.ru
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis miercuri rivalilor săi externi să nu 'treacă linia roşie' în relaţiile cu Rusia, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Occidentul într-o mulţime de dosare, relatează AFP, TASS şi EFE.

'Sper că nimănui nu-i va veni ideea de a trece linia roşie cu Rusia', a afirmat preşedintele rus, avertizându-i pe cei care vor lua 'intenţiile noastre bune drept slăbiciune'. 'Dar noi vom stabili singuri pe unde trece aceasta', a adăugat Vladimir Putin în discursul său anual către Adunarea Federală (parlamentul bicameral), în aluzie la numeroasele divergenţe cu Occidentul, însă fără a specifica despre ce limite este vorba, conform Agerpres.

El a avertizat Occidentul că va 'regreta' orice provocare împotriva intereselor Rusiei şi a spus că răspunsul Moscovei va fi unul 'rapid şi dur'.

În acelaşi timp, Putin a denunţat ceea ce el a numit acte nefondate şi neprietenoase continue la adresa Rusiei. Pentru unele ţări 'a devenit un fel de sport să atace Rusie din nimic', a spus preşedintele rus.

Cu toate acestea, Putin nu a făcut referiri precise la marile dosare asupra cărora Rusia are poziţii divergente faţă de SUA şi UE.

'Ne comportăm în ansamblu cu reţinere şi într-o manieră modestă, adeseori fără să răspundem acţiunilor neprietenoase sau chiar unor grosolănii flagrante', a afirmat preşedintele rus în discursul său anual către Duma de Stat (camera inferioară) şi Consiliul Federaţiei (camera superioară).

Vorbind în faţa celor două camere reunite ale Adunării Federale, Putin a insistat că Moscova s-a străduit dintotdeauna să aibă relaţii bune cu alte ţări şi speră că niciun stat străin 'nu va trece liniile roşii' în relaţia cu Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat totodată tăcerea Occidentului cu privire la ceea ce el a prezentat ca fiind drept o 'tentativă de lovitură de stat' în Belarus, unde preşedintele Aleksandr Lukaşenko a declarat anterior că a dejucat un asasinat împotriva sa.

Evocând această 'tentativă de organizare a unei lovituri de stat şi de asasinare a preşedintelui belarus', Putin a spus că în Occident 'toată lumea pretinde că nimic nu s-a întâmplat', adăugând că asupra Belarus se pregătea un atac cibernetic de amploare.

Totuşi, preşedintele rus nu a spus niciun cuvânt despre disidentul Aleksei Navalnîi, aflat într-o stare critică în închisoare, potrivit apropiaţilor săi, şi nici despre comasarea a zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina sau acuzaţiile de spionaj şi ingerinţă în alegerile din SUA ori despre recentul scandal cu Cehia, după ce Praga a acuzat agenţi ai Serviciului militar de informaţii (GRU) de explozia provocată într-un depozit de muniţii de pe teritoriul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.