Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin se implică după ce Maria Şarapova a fost prinsă dopată: Ce a decis președintele

hepta
Maria Sarapova

Întreaga Rusie a paralizat după ce Maria Şarapova a fost prinsă dopată. Kremlinul a anuntat ca regreta depistarea pozitiva a fostului lider mondial al tenisului feminin, Maria Sharapova, la Openul Australiei, insistand insa asupra faptului ca este vorba de un caz izolat.

"Noi regretam acest lucru, dar totodata, aceasta situatie nu ar trebui proiectata asupra intregului sport din Rusia", a declarat presei purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Aceasta situatie nu ar trebui prezentata in asa fel incat sa discrediteze sportul din Rusia, formidabilele performante ale sportivilor nostri", a spus Peskov. "Vorbim aici de sportivi izolati, de cazuri individuale", a adaugat el.

Citeşte şi: DOLIU uriaș în sportul mondial: Iolanda Balaș a încetat din viață

Maria Sharapova a surprins lumea sportului cand a dezvaluit luni ca unul din esantioanele sale, prelevate pe 26 ianuarie la Melbourne, in timpul Openului Australiei, a fost pozitiv la Meldonium, un medicament aparut pe lista produselor interzise la inceputul acestui an. Ea a explicat ca acest medicament i-a fost prescris incepand din 2006 pentru "a trata probleme de sanatate recurente, un deficit de magneziu, o aritmie cardiaca si cazuri de diabet in familie". Kremlin a indicat ca presedintele Vladimir Putin a insistat pe langa responsabilii sportului din Rusia sa trateze fiecare caz de dopaj "intr-un mod cat se poate de transparent si intr-o cooperare deplina cu organizatiile internationale competente".

Citește și: Ai văzut-o în Playboy, dar acum a fost condamnată la închisoare: Ce a putut să facă această frumusețe / FOTO

Folosit mai ales pentru prevenirea infarctului, Meldonium este clasat printre hormonii si modulatorii metabolici (grupa S4) de la 1 ianuarie 2016. In afara de Sarapova, mai multi sportivi rusi risca sa fie depistati pozitiv la Meldonium, un medicament fabricat in Letonia si vandut doar in tari din Europa de Est, a avertizat marti ministrul Sportului, Vitali Mutko. ''Maria Șarapova va fi suspendata provizoriu din data de 12 martie'', pana la judecarea cazului sau, a indicat Federatia internationala de tenis, spune ProTV.

Citește și: VIRAL Scrisoarea unui englez despre sistemul de învățământ românesc

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.