Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin se îndreaptă spre o reușită ISTORICĂ: Niciun politician din Rusia nu a mai făcut așa ceva

sputnik
putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat miercuri că încă nu a decis dacă va candida din nou la alegerile prezidenţiale din martie 2018 pentru a obţine al patrulea (şi ultimul) mandat prezidenţial, informează agenţiile Reuters şi EFE.

"Nu doar că nu am decis împotriva cui aş putea concura, dar nu am decis nici măcar dacă îmi voi depune candidatura", a răspuns Putin - conform celor două agenţii de presă - la o întrebare ce i-a fost adresată în timpul unui forum pe teme energetice.

Citește și: SURSE! Indivizii care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ÎCCJ nu fac parte din clanuri! La ce renumit club din Capitală au fost bodyguarzi

El a amintit în continuare că, în conformitate cu legea electorală, campania pentru alegerile prezidenţiale începe la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lui decembrie, astfel că mai este timp pentru anunţarea candidaturilor.

Majoritatea analiştilor sunt însă de părere că Putin va candida şi va obţine la scrutinul din martie un rezultat istoric, chiar şi de 75%, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vești bune pentru pensionari: Cine s-ar putea pensiona cu doi ani mai devreme

Unii jurnalişti cred că anunţul oficial al candidaturii sale ar putea veni în timpul Festivalului Mondial al Tineretului, care se va desfăşura la Soci la jumătatea acestei luni.

Până în prezent doar doi politicieni şi-au manifestat intenţia de a candida, ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski şi liberalul Grigori Yavlinski. Şi liderul opoziţiei extraparlamentare, Aleksei Navalnîi, ar dori să candideze, dar nu va putea din cauza problemelor sale penale, pe care el le consideră ca fiind motivate politic.

Citește și: Țiriac declară război Băncii Naționale: De ce este acuzată BNR

Dacă Putin va obţine un nou mandat prezidenţial la alegerile ce au fost programate pentru 18 martie, astfel încât să coincidă cu anexarea Crimeii, el va fi preşedinte până în anul 2024, întrucât în urma unei reforme constituţionale mandatul prezidenţial a fost prelungit de la 4 la 6 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.