Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin se laudă, după o discuție privată cu Xi Jinping și Viktor Orban: Avem relații strânse cu multe țări UE

Twitter/ Maria Pevchikh
vladimir putin ingrijorat

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cu președintele Chinei, Xi Jinping. Discuțiile separate au avut loc în China acolo unde Orban participă la Forumul Belt and Road, un plan lansat de Xi în urmă cu un deceniu, potrivit Reuters. Președintele rus Vladimir Putin a purtat discuții în China, marți, cu premierul ungar Viktor Orban.

„În ciuda faptului că în condițiile geopolitice de astăzi, oportunitățile de menținere a contactelor și de dezvoltare a relațiilor sunt foarte limitate, cu toate acestea, nu poate decât să ne satisfacă faptul că relațiile noastre cu multe țări europene sunt menținute și dezvoltate. Una dintre aceste țări este Ungaria”, a spus Putin.

Anterior, Vladimir Putin s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping. De asemenea, Viktor Orban s-a întâlnit cu Xi, iar liderul chinez a spus că-l consideră pe premierul din Ungaria un „prieten”.

„Te considerăm un prieten. Ați susținut în mod activ construirea în comun a Belt and Road și ați contribuit la promovarea dezvoltării de înaltă calitate a cooperării Belt and Road”, i-a spus Xi lui Orban, potrivit Reuters.

Președintele chinez i-a mai spus lui Viktor Orban că ambele națiuni ar trebui să îmbunătățească relațiile.

Sub conducerea lui Orban, Ungaria s-a apropiat din ce în ce mai mult de China care a devenit un partener important în comerț și investiții. Acest lucru contrastează cu alte națiuni UE care încearcă să-și diversifice relațiile și să devină mai puțin dependente față de a doua economie din lume.

Orban se afla în vizită la Beijing pentru a participa la un forum din cadrul Inițiativei Belt and Road. Este vorba despre un plan ambițios lansat de Xi în urmă cu un deceniu, care își propune să construiască infrastructură globală și rețele energetice care să conecteze Asia, Africa și Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.