Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin se pune bine cu Occidentul! Anunță pace în Ucraina

putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă, după o întrevedere cu preşedintele francez Francois Hollande, că speră că în curând se va încheia un nou acord de implementare a unui armistiţiu în Estul Ucrainei.

Armistiţiul încheiat la 5 septembrie la Minsk a fost încălcat frecvent, deşi luptele au scăzut în intensitate. Vladimir Putin a mai declarat presei că Rusia, care a anexat peninsula Crimeea în martie, susţine integritatea teritorială a Ucrainei. 

"Franţa şi Rusia sunt pentru o încetare imediată a băii de sânge" în estul separatist din Ucraina, a mai spus Vladimir Putin după cele două ore de discuţii cu preşedintele francez, salutând "un schimb de opinii foarte constructiv". 

Hollande, care a lansat de vineri, când se afla în Kazahstan, un apel la detensionarea situaţiei, a precizat că "astăzi am vrut să transmit, împreună cu preşedintele Putin, un mesaj care este cel al detensionării, care este astăzi posibilă". 

Nici diferendul privind navele Mistral nu a fost ocolit de preşedintele rus în faţa presei, deşi el a precizat că subiectul nu a fost abordat în cadrul întrevederii. 

"Nici măcar nu am discutat subiectul", a declarat liderul de la Kremlin presei după întrevederea cu şeful statului francez de pe aeroportul moscovit Vnukovo. 

"Există un contract şi plecăm de la principiul că va fi respectat, iar dacă nu sperăm că ni se vor înapoia banii pe care i-am plătit", a spus Vladimir Putin. 

Declaraţiile lui Putin intervin a doua zi după ce diplomaţia de la Moscova a reamintit Franţei că trebuie "să-şi îndeplinească toate obligaţiile" şi să-i livreze Rusiei navele militare Mistral pe care i le-a vândut, altfel "reputaţia" sa este în joc, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.