Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin se retrage cu coada între picioare după invazia din Ucraina: Rusia rupe relațiile cu Consiliul Europei

realitatea.net
vladimir putin nervos

Președintele rus Vladimir Putin a înaintat Dumei de Stat (n. r.: Parlamentului rus) un proiect de lege privind încetarea tratatelor internaționale ale Consiliului Europei cu Rusia, informează agenția de presă Interfax.

În total, în legătură cu încetarea calității de membru al Federației Ruse la Consiliul Europei, se propune luarea în considerare a 21 de tratate internaționale care au încetat să se aplice Federației Ruse începând cu 16 martie 2022, inclusiv: Carta Consiliului Europei, Acordul general privind privilegiile și imunitățile Consiliului Europei, Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, Convenția europeană privind reprimarea terorismului, Carta europeană a autoguvernării locale, Carta socială europeană.

În expunerea de motive se menționează că, la 25 februarie 2022, Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a adoptat o rezoluție privind suspendarea reprezentării Federației Ruse în organele statutare ale Consiliului Europei. La 15 martie 2022, Rusia a notificat oficial Secretarului General al Consiliului Europei intenția sa de a se retrage din Consiliul Europei în temeiul articolului 7 din Statutul Consiliului Europei (reglementează procedura de retragere voluntară), precum și de a denunța Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale. La 16 martie 2022, Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a adoptat o rezoluție privind încetarea calității de membru al Rusiei în Consiliul Europei de la aceeași dată.

Federația Rusă pornește de la faptul că convenția menționată și alte tratate internaționale menționate ale Consiliului Europei au încetat să mai producă efecte pentru Rusia începând cu 16 martie 2022.

Valoarea contribuției rusești la bugetele Consiliului Europei și a acordurilor sale parțiale pentru 2022 ar fi trebuit să se ridice la aproximativ 33,7 milioane de euro, se arată în nota explicativă. În legătură cu încetarea calității de membru al Rusiei în Consiliul Europei, s-a decis plata contribuțiilor numai pentru perioada de ședere în această organizație - de la 1 ianuarie la 15 martie 2022. Suma totală a fost de aproximativ 5,7 milioane de euro, se arată în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.