Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin SFIDEAZĂ Europa și SUA: Ce personaj CONTROVERSAT a trimis ca ambasador la Washington

www.romaniatv.net
Donald Trump Vladimir Putin

Preşedintele Vladimir Putin l-a numit pe viceministrul rus al afacerilor externe, Anatoli Antonov, în funcţia de ambasador al Rusiei la Washington în locul lui Serghei Kisliak, considerat un personaj cheie în scandalul privind posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, a anunţat luni Kremlinul într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP.

'Anatoli Ivanovici Antonov a fost numit prin decret prezidenţial ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Statele Unite', se arată în comunicat. Anatoli Antonov e un diplomat aflat pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene impuse în urma implicării Moscovei în conflictul din Ucraina, încă din 12015, scrie agerpres.ro.

Citește și: SURPRIZĂ! Cu ce sumă l-a ajutat Alina Binder pe viitorul său soț, nepotul Regelui Mihai

Considerat un diplomat şi negociator cu experienţă, Anatoli Antonov, 62 de ani, îl va înlocui în funcţie pe Serghei Kisliak, care s-a aflat aproape zece ani în această funcţie şi care este acuzat de presa americană că ar fi complotat pentru a facilita accederea lui Donald Trump la Casa Albă.

Anatoli Antonov, care vorbeşte fluent engleza şi birmana, potrivit CV-ului său de pe site-ul diplomaţiei ruse, a fost viceministru al afacerilor externe din decembrie 2016.

Citește și: Dan Diaconescu lovit în plin! Cum a pierdut o sumă importantă de care avea nevoie ca de apă

Între 2011 şi 2016, el a fost ministru adjunct al apărării, după ce a condus timp de şapte ani Departamentul de Securitate şi Dezarmare al Ministerului de Externe rus.

Moscova a anunţat în iulie retragerea lui Serghei Kisliak de la Washington, într-un moment crucial în relaţiile dintre cele două ţări. Plecarea sa a fost comunicată laconic pe contul de Twitter al Ambasadei Rusiei la Washington sub formă de 'final de misiune'.

Citește și: Plecare BOMBĂ de la Digi 24! Demisia care a surprins pe toată lumea

Potrivit declaraţiilor fostului ambasador al SUA la Moscova, Michael McFaul (2012-2014), Kisliak era un specialist în negocieri privind armamentul şi tehnologia nucleară, cu o mare putere de convingere, şi mai degrabă un om politic, decât un şef al spionilor. În intervenţiile sale publice, Kisliak a apărat mereu cu abilitate excesele preşedintelui rus Vladimir Putin, de la anexarea provinciei ucrainene Crimeea şi până la reprimarea opoziţiei şi a homosexualilor, potrivit cotidianului El Pais.

Citește și: CUTREMUR la conducerea unei companii de stat! Dispoziția dată de premierul Tudose .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.