Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin și-a răsplătit soldații pentru invazia din Ucraina: aproape 200.000 de ruble în buzunarele luptătorilor

Vladimir Putin

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prezidenţial privind efectuarea unei plăți unice de 195.000 de ruble (echivalentul a 3.202 de euro) pentru personalul militar contractual încadrat în rândul Forţelor Armate Ruse.

''Stabilesc prin acest decret efectuarea unei plăți unice de 195.000 de ruble pentru cetățenii Federației Ruse convocaţi în serviciul militar în cadrul mobilizării şi înrolaţi în rândul Forțelor Armate ale Federației Ruse, pentru personalul militar încadrat în rândul armatei, în urma recrutării în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse (cu excepția militarilor care au în armată funcții de cadeți ai instituțiilor militare de învățământ profesional, instituții militare de învățământ superior, aflate sub jurisdicția Ministerului Apărării al Federației Ruse) şi pentru alți cetățeni ai Federației Ruse (cetățeni străini), care au încheiat un contract pentru efectuarea serviciului militar în cadrul Forțelor Armate Ruse, pentru o perioadă de un an sau mai mult, pe durata operațiunii militare speciale", se menţionează în textul decretului, publicat joi pe portalul informațiilor juridice de pe internet, relatează Rador.

'Guvernului Federației Ruse i s-a dispus să stabilească procedura de implementare a plății forfetare în numerar stabilită prin prezentul decret, precum și să asigure finanțarea costurilor asociate cu punerea în aplicare a decretului. Acest decret se aplică începând cu data de 21 septembrie 2022', se mai specifică în document.

Mobilizarea parțială în Federația Rusă a fost anunțată printr-un decret prezidențial semnat de preşedintele rus, Vladimir Putin, la data de 21 septembrie.

Pe 28 octombrie, la o întâlnire cu președintele, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunţat că mobilizarea a fost finalizată, notificarea şi convocarea cetățenilor a fost oprită și că nu sunt planificate sarcini suplimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.