Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin şi Matteo Salvini îl felicită pe Jair Bolsonaro pentru alegerea ca preşedinte al Braziliei

Jair Bolsonaro

Preşedintele rus Vladimir Putin şi vicepremierul italian Matteo Salvini i-au transmis felicitări lui Jair Bolsonaro, candidatul de extremă dreapta ales duminică în funcţia de preşedintele ale Braziliei, informează dpa şi AFP, informează Agerpres.

'Preşedintele Putin i-a trimis o telegramă de felicitare pentru alegerea ca preşedinte al Republicii Brazilia', a comunicat Kremlinul.

Vladimir Putin 'şi-a exprimat încrederea' în dezvoltarea relaţiilor între Rusia şi Brazilia, mai ales în cadrul ONU şi al grupurilor G20 şi BRICS (care reuneşte puterile emergente - Brazilia, Rusia,India, China şi Africa de Sud), menţionează comunicatul Kremlinului.

La rândul său, vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta) şi numit 'căpitanul' de susţinătorii săi, a scris pe Twitter: 'Şi în Brazilia cetăţenii au trimis stânga acasă! Mult succes preşedintelui Bolsonaro, prietenia dintre popoarele şi guvernele noastre va fi şi mai puternică!', a notat Salvini.

Liderul Ligii, care este şi ministru de interne în guvernul de la Roma, a mai spus că îi va cere lui Bolsonaro extrădarea lui Cesare Battisti, un fost terorist de extremă stânga italian care trăieşte în Brazilia.

O reacţie la alegerea lui Jair Bolsonaro a avut şi politicianul german Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European şi ex-lider al Partidului Social-Democrat (SPD), care a avertizat în legătură cu pericolul unei dictaturi în Brazilia. 'Nu este o veste bună pentru Brazilia şi nici pentru comunitatea internaţională', a declarat Schulz pentru agenţia dpa, menţionând că Bolsonaro a demonstrat în campania electorală că 'vrea un fel de dictatură militară de facto'.

Jair Bolsonaro îşi va prelua funcţia la 1 ianuarie 2019, după ce a obţinut peste 55% din voturi, devansându-l pe candidatul stângii Fernando Haddad, în urma unei campanii care a scindat puternic cea mai mare ţară din America Latină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.