Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a fost şofer de taxi la căderea URSS

nbcnews.com
vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin era şofer de taxi în timpul liber, pentru a-şi asigura traiul, la căderea URSS, potrivit unui documentar care urmează să fie difuzat în curând de televiziunea rusă, relatează AFP.

Căderea URSS a antrenat o perioadă de instabilitate economică care a aruncat numeroase persoane în sărăcie, în timp ce Rusia care abia îşi dobândise independenţa şi trecea de la comunism la capitalism.

„Uneori trebuia să câştig puţini bani în plus”, declară Putin în documentarul ”Rusia, istoria recentă”, care urmează să fie difuzat în curând de Channel One, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

„Vreau să spun să câştig bani în plus cu maşina, ca şofer privat. Este neplăcut să vorbesc despre asta, ca să fiu cinstit, dar, din nefericire, asta e”, declară Putin în acest film.

”Până la urmă ce este prăbuşirea Uniunii Sovietice? Este prăbuşirea Rusieii istorice sub numele de Uniunea Sovietică”, declară liderul de la Kremlin citat în film.

Rusia era centrul Uniunii Sovietice, din care au făcut parte 15 republici şi care se întindea din ţările baltice în Asia Centrală. În 1991, zguduită de dificultăţi economice, Uniunea Sovietică s-a dezintegrat, iar Rusia a devenit o naţiune independentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.