Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin trece la alt nivel împotriva protestatarilor: Începe să le ia copiii celor care îi duc la manifestații

captura Facebook
vladimir putin

Parchetul rus a cerut marţi ca un cuplu să fie privat de custodia bebeluşului său pentru că a participat la o manifestaţie a opoziţiei la sfârşitul lunii iulie la Moscova, o decizie care a provocat critici vehemente, informează AFP potrivit Agerpres

"S-a stabilit că în data de 29 iulie cuplul a participat ilegal la o adunare neautorizată împreună cu fiul lor de un an. În cursul adunării, părinţii şi-au încredinţat copilul unei terţe persoane, ceea ce a pus în pericol sănătatea şi viaţa copilului", a anunţat Parchetul în comunicat.

În consecinţă, Parchetul a cerut "privarea de drepturi parentale a celor doi parteneri asupra copilului lor", precizează comunicatul, adăugând că "sunt în curs controale privind şi alte persoane care au luat parte la evenimente în masă cu copii mici".

Opoziţia rusă se mobilizează de mai multe săptămâni în contextul apropierii alegerilor locale din 8 septembrie, de la care au fost excluşi aproape toţi candidaţii opoziţiei pe motiv că semnăturile susţinătorilor pe care le-au strâns conţin nereguli.

Mai multe manifestaţii au fost organizate la Moscova, dar riposta autorităţilor este extrem de fermă şi ultimele două s-au soldat cu peste 1.000 de arestări în capitala rusă, în timp ce personalităţi ale opoziţiei au primit scurte pedepse cu închisoarea şi a fost deschisă o anchetă pentru "tulburări în masă".

Citește și: Sondaj: Klaus Iohannis, de neoprit în cursa către Cotroceni! Surpriza de pe locul doi

Comitetul de anchetă rus indicase luni că un participant la manifestaţia din 29 iulie a evitat o arestare, luând în braţele sale bebeluşul altcuiva. Un mandat de arestare a fost lansat împotriva lui.

Solicitarea Parchetului, care a cerut săptămâna trecută să se reacţioneze "cu severitate" împotriva manifestaţiilor neautorizate, a provocat imediat reacţii virulente.

"Este complet inacceptabil. A fost depăşită o limită", a declarat la postul de radio Eho Moskvî mediatorul pentru drepturile copiilor la Moscova, Evgheni Bunimovici, adăugând că atitudinea părinţilor "nu constituie un pretext pentru a priva pe cineva de drepturile părinteşti".

"Aceasta ar crea un precedent periculos", a declarat la rândul său preşedintele Consiliului consultativ pentru drepturile omului de pe lângă Kremlin, Mihail Fedotov, citat de agenţia de presă Interfax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.