Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin ucide rebeli sirieni susținuți de Turcia: O lovitură aeriană rusă a lichidat 78 de sirieni

putin erdogan

Bilanţul morţilor unor atacuri aeriene ruse lansate luni asupra unei tabere de antrenament militar aparţinând rebelilor sprijiniţi de Turcia în nord-vestul Siriei a urcat la 78, potrivit unui ONG de monitorizare, citat luni de dpa.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) cu sediul în Marea Britanie a declarat că tabăra era condusă de Faylaq al-Sham, o alianţă de grupări rebele islamiste sunite aliniate Turciei, scrie agerpres.ro.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Potrivit OSDO, alţi 100 au fost răniţi. Numărul morţilor probabil va creşte întrucât majoritatea răniţilor sunt în stare gravă.

Faylaq al-Sham, înfiinţată în 2014 şi formată din 19 grupări diferite, ar fi trebuit să organizeze o ceremonie de absolvire în zilele următoare pentru aproximativ 150 de noi combatanţi antrenaţi în tabără, situată în regiunea Harem din provincia Idlib.

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

Rami Abdel Rahman, şeful observatorului, a declarat că acesta este incidentul cu cele mai multe victime după ce un armistiţiu fragil intermediat între Moscova şi Ankara a intrat în vigoare în zonă în martie.

Rusia şi Iranul îl susţin pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, în timp ce Turcia sprijină forţele opoziţiei de când a început revolta împotriva lui al-Assad în 2011.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Mustafa Naji, purtător de cuvânt al Frontului de Eliberare Naţională (NLF) susţinut de Turcia, a declarat că avioanele ruseşti au efectuat atacul.

"Frontul de Eliberare Naţională a început să răspundă acestei crime vizând cu rachete poziţiile bandelor lui al-Assad şi ale miliţiilor ruse în mai multe locaţii", a spus Naji într-un comunicat pe Telegram.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

Armata rusă a declarat luni că continuă să monitorizeze efortul de încetare a focului în Idlib, dar nu a comentat asupra atacurilor aeriene. Guvernul sirian foloseşte de asemenea avioane ruseşti.

Idlib în nord-vestul Siriei este ultimul bastion al rebelilor în ţară sfâşiată de război. Forţele guvernamentale siriene susţinute de Rusia au început o ofensivă în regiune anul trecut, provocând îngrijorare la Naţiunile Unite, adaugă dpa.

Citește și: Eugen Tomac: ‘După alegerea pe viață a lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, conducerea PSD a decis să marcheze victoria într-un restaurant’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.