Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin e pregătit să 'demoleze' Ucraina: 'Au început să creeze o enclavă anti-rusă care amenință țara noastră' / apel pentru ruși

vladimir putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că scopul „operațiunii militare speciale” - așa cum este numită invazia în Ucraina - este de a elimina enclava anti-rusă, care este creată pe teritoriul Ucrainei.

"Pe teritoriul Ucrainei de astăzi, au început să creeze o enclavă anti-rusă care amenință țara noastră. Prin urmare, băieții noștri, care luptă acolo, protejează atât locuitorii din Donbass, cât și Rusia însăși. Și acest lucru, desigur, merită sprijinul întregii societăți", a declarat șeful statului.

Vorbind despre acuzațiile de agresiune ale Federației Ruse împotriva Ucrainei, Putin a menționat: "Toată lumea crede că astăzi are loc un fel de agresiune din partea Rusiei, nimeni nu știe și nu înțelege că, după lovitura de stat din 2014 din Ucraina, locuitorii din Donețk, Lugansk, în mare parte, în orice caz, Crimeea nu a dorit să recunoască rezultatele acestei lovituri de stat".

Menționând că toate acestea "nu sunt chiar un subiect copilăresc, dar este destul de de înțeles", președintele a spus că "de fapt s-a început un război împotriva lor, a fost purtat timp de opt ani".

"Sarcina noastră, a noastră, a soldaților, a milițienilor din Donbass este să oprim acest război, să protejăm oamenii și, bineînțeles, să protejăm Rusia însăși", a spus Putin.

"Ucraina nu a avut niciodată statalitate înainte de formarea Uniunii Sovietice".

"Nu a existat o astfel de stare. După revoluția din 1917, au fost create tot felul de cvasi-state, iar apoi Ucraina a apărut când s-a format Uniunea Sovietică. Partidul Comunist, care era atunci la putere, a format republici unionale, transferând Ucrainei o parte semnificativă a teritoriilor istorice rusești, inclusiv Donbass, deși locuitorii din Donbass nu doreau acest lucru. Iar acest lucru este evidențiat de documente", a spus Putin.

Potrivit acestuia, la început Lugansk și Donețk (pe atunci Republica Krivoia Rog) urmau să devină parte a Rusiei. Și atunci Vladimir Ilici Lenin a zis: Trebuie să o refacem. Și au dat-o Ucrainei emergente. Și nimeni de acolo nu știe", a adăugat președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.