Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin: Unele monede de rezervă ale lumii se sinucid / UE va pierde 400 de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor

Vladimir Putin

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat vineri, la o sesiune plenară a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, că sancțiunile aplicate Rusiei lovesc la fel de puternic și statele occidentale, potrivit agenției de presă TASS.

Ideile din discursul lui Putin:

  • Unele dintre monedele de rezervă ale lumii se sinucid acum
  • Șantajul occidental nu funcționează împotriva țărilor conduse de lideri adevărați. Toți cei care doresc să continue să lucreze cu Rusia sunt sub presiune
  • Unele companii rusești se confruntă cu probleme din cauza sancțiunilor, dar restricțiile deschid noi oportunități pentru dezvoltarea economiei țării Pierderea pieței ruse de către companiile străine va duce la scăderea competitivității acestora.
  • Numai pierderile directe și numărabile ale UE din sancțiunile anti-ruse se vor ridica la 400 de miliarde de dolari. Politicienii europeni au dat o lovitură gravă economiei lor. Aaceste costuri sunt suportate direct de către populație și companiile Uniunii Europene. Creşterea inflaţiei în unele ţări din zona euro a depăşit deja 20%,  deși țările din zona euro nu desfășoară operațiuni militare speciale. Chiar și giganții au cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani. Cum arată practica ultimilor ani, politica de sancțiuni este o armă, este cu două tăișuri.
  • Da, inflația în Rusia este încă la niveluri de două cifre, dar am indexat deja plățile sociale, pensiile, am crescut salariul minim și salariul de trai și am protejat cele mai sărace segmente ale populației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.