Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin va avea cu ce se lăuda pe 9 mai, de Ziua Victoriei din Rusia: Peste 150.000 de militari pe străzi/ VIDEO

Ziua Victoriei in Rusia

Peste 150.000 de militari şi aproximativ 2.500 de vehicule de luptă vor participa la paradele militare de Ziua Victoriei, care vor avea loc pe 9 mai în peste 20 de oraşe din Rusia pentru a marca 79 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste, a declarat vineri ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, transmite EFE.

Şoigu a anunţat într-o întâlnire cu conducerea armatei ruse că paradele militare şi navale vor avea loc în 25 de oraşe din Rusia, iar la alte 314 evenimente vor participa militari staţionaţi în garnizoanele locale.

În total, la manifestările de Ziua Victoriei vor participa circa 150.000 de oameni şi 2.500 de arme şi vehicule de luptă. La parada principală din Piaţa Roşie vor participa peste 9.000 de oameni şi 70 de vehicule de luptă", a precizat el.

Unităţi ale diferitelor tipuri de arme vor defila în Piaţa Roşie, precum şi cadeţi de la academia militară Suvorov şi navală Nahimov, Academia de Muzică a Armatei, femei-militar şi cazaci, a adăugat ministrul rus.

În plus, participanţii la campania militară rusă din Ucraina vor defila la defilare, care se va încheia cu o paradă a forţelor aeriene.

Şoigu a anunţat că repetiţia generală pentru paradă va avea loc pe 5 mai

Ministrul Apărării rus a vorbit şi despre expoziţia de trofee de război aduse din Ucraina deschisă publicului la 1 mai în Parcul Victoriei, situat în vestul Moscovei, unde este expus armamentul şi echipamente de război folosite de armata ucraineană şi capturate de armata rusă în timpul luptelor.

El a amintit că printre ''exponate'' se numără tancuri americane Abrams şi vehicule blindate germane Bradley, Leopard şi Marder, precum şi echipamente de război produse în Regatul Unit, Cehia, Franţa şi Finlanda.

"Expoziţia a generat un mare interes. Doar în prima zi a fost vizitată de peste 83.000 de persoane'', a declarat Şoigu, care a amintit că expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul lunii mai.

Prima expoziţie de arme capturate în timpul luptelor din Ucraina a fost organizată în Rusia în august 2022, la o jumătate de an de la începerea războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.