Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin va discuta despre petrol în Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită

Kremlin
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin vizitează astăzi Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită și va purta discuții cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman într-una dintre rarele sale călătorii în străinătate pentru negocierile petroliere, OPEC+ și conflictele din Gaza și Ucraina, scrie energypress.gr.

Întâlnirea lui Putin cu Mohammed bin Salman, ale căror țări comercializează o cincime din petrolul mondial, vine după ce prețul petrolului a scăzut, în ciuda angajamentului Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și Rusia (OPEC+) de a reduce oferta specială.

Putin urmează să poarte discuții cu președintele Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan la Abu Dhabi și apoi să călătorească în Arabia Saudită pentru prima sa întâlnire cu Mohammed bin Salman din octombrie 2019.

Kremlinul a anunțat că va discuta despre cooperarea energetică, inclusiv în cadrul OPEC+, ai cărei membri comercializează peste 40% din petrolul mondial.

„Coordonarea strânsă ruso-arabia în această schemă este o garanție de încredere că o situație stabilă și previzibilă va fi menținută pe piața mondială a petrolului”, a anunțat Kremlinul.

Cei doi vor discuta, de asemenea, despre războiul Israelului împotriva Hamas în Fâșia Gaza, despre situația din Siria și Yemen și despre problemele mai ample de stabilitate din Golf, a spus Kremlinul. Un consilier de la Kremlin a spus că se va discuta și despre Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.