Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin vrea să adopte orfani din Ucraina

vladimir putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că vor fi aduse modificări legislației care vor permite rușilor să adopte orfani din Republicile Populare Donețk și Lugansk care nu au cetățenie rusă.

„Sunt circumstanțe extraordinare și, mi se pare, trebuie să ne gândim nu la întârzierile birocratice, ci la interesele copiilor. Voi faceți propuneri, vom modifica legislația. Vom apela la Duma de Stat, sunt sigur că deputații vă vor sprijini”, a spus Putin la o întâlnire cu comisarul pentru drepturile copilului din Federația Rusă, Maria Lvova-Belova.

Absența unui pașaport rusesc nu ar trebui să interfereze cu adopția și plasarea temporară a orfanilor în Rusia, consideră președintele rus. "De ce numai cu rusă? Cu orice cetăţenie", a spus Putin, relatează Interfax.

Potrivit Mariei Lvova-Belova, comisarul pentru drepturile copilului în Federația Rusă, 1.090 de orfani au fost deja evacuați în Rusia din Republicile Populare Donețk și Lugansk.

"Dacă îmi permiteți, aș continua această lucrare. Am format deja un registru al celor care au acte. Și deja s-ar putea aranja cineva, poate pentru cazare temporară, cineva cu cetățenie rusă", a adăugat Lvova -Belova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.