Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin ia în considerare crearea unei 'zone sanitare' pe teritoriul Ucrainei

harta Rusia ucraina

Rusia va lua în considerare crearea unei "zone sanitare" pe teritoriul Ucrainei în cazul în care bombardamentele asupra regiunilor de frontieră vor continua, a declarat marţi Vladimir Putin, citat de agenţiile ruse de presă, relatează news.ro.

"Posibilitatea de a bombarda teritoriul nostru de pe teritoriul Ucrainei, desigur, rămâne. Există mai multe soluţii în acest caz: în primul rând, creşterea eficienţei luptei de contraofensivă. Dar asta nu înseamnă că nu vor exista aşa-numitele atacuri de incursiune pe teritoriul nostru. Şi dacă vor continua, atunci va trebui să luăm în considerare - o spun cu mare atenţie - să creăm un fel de zonă sanitară pe teritoriul Ucrainei, la o distanţă suficientă de la care ar fi imposibil să ajungă pe teritoriul nostru", a declarat liderul de la Kremlin la o întâlnire cu corespondenţii de război ruşi.

"Aceasta este o chestiune separată, nu spun că vom începe acest demers mâine, trebuie să analizăm cum va evolua situaţia", a adăugat Vladimir Putin, citat de TASS.

Analiza adversarului

Putin a explicat care este scopul acestor tactici ucrainene.

"Problema este legată - cred că este şi de înţeles - în principal de dorinţa de a ne deturna forţele şi mijloacele către această zonă, pentru a ne a retrage unele unităţi din acele direcţii care sunt considerate cele mai importante şi critice în ceea ce priveşte o posibilă ofensivă a Forţelor Armate ale Ucrainei. Nu este necesar să facem acest lucru, dar, desigur, trebuie să ne protejăm cetăţenii", a recunoscut liderul rus, potrivit Interfax. Chiar dacă Moscova ar întări frontierele, rămâne posibilitatea de a bombarda teritoriul rusesc de pe teritoriul ucrainean, a arătat Putin.

La sfârşitul lunii trecute, consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a scris pe Twitter că orice acord de pace acceptabil pentru Ucraina ar trebui să includă nu numai o restaurare a frontierelor suverane ale Ucrainei, ci şi o zonă demilitarizată, de 100-120 km, care ar trebui să fie stabilită în interiorul Rusiei, de-a lungul graniţei cu Ucraina.

Consilierul prezidenţial a sugerat, de asemenea, ca zona demilitarizată să aibă iniţial o prezenţă internaţională care să o controleze. "Probabil, în etapa iniţială, cu un contingent de control internaţional obligatoriu", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.