Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Voronin, 'educat de școala sovietică', cere informații despre legionarii moldoveni din Ucraina

News.ro
Vladimir Voronin

Fostul președinte al Republicii Moldova, acum deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din Parlamentul de la Chișinău, Vladimir Voronin, a cerut în plenul Parlamentului că Ministerul de Interne a Republicii Moldova să prezinte informații despre legionarii moldoveni care luptă pe frontul din țara vecină și să afle dacă aceștia au vreo legătură cu forțele de ordine din țara noastră.

La rândul său, președintele Parlamentului le-a urat succes legionarilor care luptă de partea Kievului și a menționat că forțele de ordine trebuie să-i investigheze pe cei care de luptă de partea Federației Ruse, transmite TV8.

Ca să nu vă încurcați cu opiniile și eu fost educat de școala sovietică. Mai mult decât atât ca fost ministru de Interne al Republicii Sovietici Socialiști Moldovenești și reieșind din aceea că astăzi este 10 noiembrie, doresc să felicit toți colaboratorii organului de Interne, care au lucrat în anii ceea. Le doresc sănătate și succes în toate. Le doresc succes și actualilor polițiști și-i rog ca ei în capul mesei să pună întotdeauna legea și viața cetățenilor.

Și în al doilea rând, eu aș dori să cunoaștem de la organele oficiale ce statut au legionarii noștri în Ucraina și dacă în problema aceasta s-au încadrat și organele respective a statului. Reieșind din declarațiile făcute în ultimele zile. Au vreo legătură cu organele voastre aflate șa conducere sau nu au. În presă au fost diferite, dar știți cum presa poate și să greșească de multe ori. Că ei sunt din Ministerul apărării, de cine sunt trimiși sau sunt voluntari legionari”, a relatat Vladimir Voronin.

Pe de altă parte, președintele Parlamentului, Igor Grosu, le-a urat succes și sănătate militarilor moldoveni care luptă de partea Kievului.

Vreau să le doresc să se întoarcă acasă cu victorie și să învingă Ucraina și într-adevăr organele trebuie să investigheze foarte atent pe cei care luptă de partea agresorului. Da, băieții să se întoarcă acasă sănătoși cu victorie”, a menționat Igor Grosu.

La 5 noiembrie curent, un grup de moldoveni care se află în Ucraina și luptă pe frontul din țara vecină au venit cu o adresare către veteranii care au luptat în războiul de Nistru și care participă la protestele organizate în Capitală în ultimele săptămâni. Totodată, aceștia le-au sugerat oamenilor să nu participe la manifestațiile organizate de Partidul Politic „Șor”, PSRM și de liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.