Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Voronin: Nu poate fi vorba de anticipate. Pe Dodon nu il mai primeste nimeni la Kremlin!. Trebuie sa trecem la vaccinarea in masa!

voronin

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, critică intenția autorităților de a organiza alegeri parlamentare anticipate în acest an, în condițiile în care numărul persoanelor infectate cu SARS-COV-2 înregistrează cote alarmante.

Liderul PCRM spune că luptele politice sunt acum total inoportune, iar prioritatea tuturor forțelor politice ar trebui să fie vaccinarea în masă a cetățenilor, notează Știri.md

Vladimir Voronin spune că formațiunea sa va participa la următorul scrutin electoral, însă acesta nu poate fi organizat în an pandemic. Fostul președinte califică drept iresponsabilă intenția unor forțe politice de a organiza alegeri în acest an.

„În situația stării de urgență în țară, ei nu au voie să anunțe alegeri anticipate. Până nu se termină această boală, nici nu putem vorbi de alegeri. Să stea acest Parlament și poate măcar să prindă mucegai, noi trebuie să avem grijă de cetățeni, de sănătatea oamenilor”, a spus Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Fostul președinte spune că deocamdată nu a reușit să se vaccineze anti-COVID-19, dar menționează că este irelevant care vaccin este administrat oamenilor, important este ca serul să fie autorizat la nivel internațional, să fie eficient și sigur.

„Eu nu am cetățenie română, nici eu și nici ceilalți membri ai familiei nu suntem vaccinați. Principala preocupare acum a tuturor trebuie să fie vaccinarea cetățenilor, indiferent dacă este vorba de Pfizer, Sputnik, vaccin din China, important e să fie certificat de OMS și să trecem la vaccinarea în masă”, a mai spus Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin n-a ezitat să facă glume pe seama fostului său coleg de partid, Igor Dodon, plecat la Moscova pentru a negocia obținerea vaccinului rusesc, Sputnik V.

„Cred că nu-i mai permit lui să intre în Kremlin, așa cum tovarășa Zinaida Grecianîi îi permite să intre în Parlament și să desfășoare conferințe de presă, nefiind deputat în Parlament, la Moscova au înțeles toți cine e Dodon, ce prezintă el”, a spus Vladimir Voronin.

Aflat într-o vizită oficială în Federația Rusă, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că Federația Rusă va dona Republicii Moldova 180 de mii de doze de vaccin Sputnik V.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.