Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Voronin răspunde la acuzaţiile 'xenofobe şi rasiste': Sunt un comunist convins şi prin urmare internaţionalist

voronin

Fostul Președinte al Republicii Moldova, comunistul, Vladimir Voronin, a răspuns la acuzaţiile "xenofobe şi rasiste" în cadrul unei emisiuni TV, potrivit căreia odată cu "sosirea NATO", în Moldova vor începe să se nască "copii cu pielea întunecată", că "declaraţia sa a fost de natura unei întrebări retorice, a fost declarată printr-o intonaţie interogativă şi constatatoare şi nu are conotaţie negativă", notează știri.md

"Sunt un comunist convins şi, prin urmare, internaţionalist. Documentele programului PCRM fixează clar şi fără echivoc internaţionalismul şi prietenia popoarelor ca priorităţi de bază. În copilărie, eu însumi aveam pielea smolită, ceea ce este uşor de convins, răsfoindu-mi arhiva personală de fotografii.

Nepoţii şi strănepoţii mei s-au născut în căsătorii mixte. Unii dintre ei, în special cei născuţi în Azerbaidjan şi Grecia, au pielea închisă la culoare.

Asta nu mă împiedică să-i iubesc sincer", a spus el, menţionând că "această situaţie a fost discutată temeinic pe 28 mai cu ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck Hogan, cu care s-a ajuns la o înţelegere completă".

Voronin a subliniat încă o dată că "a fost înţeles greşit", dar în acelaşi timp şi-a cerut scuze "dacă cineva a fost rănit de cuvintele sale".

Citește și Doar trei partide ar accede în viitorul Parlament (Sondaj)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.