Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Voronin vrea vaccinare obligatorie: Și pe cei care înțeleg, și pe cei care nu înțeleg

stiripesurse.ro
Vladimir Voronin

Președintele PCRM, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin, este de părere că autoritățile trebuie să introducă vaccinare obligatorie pentru a scăpa cât mai repede de COVID-19. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.

„Toți cetățenii trebuie să conștientizeze și cât mai urgent să se vaccineze. Să lese la o parte toate insinuările, sperietoarele”, a declarat el, conform deschide.md

Vorbind despre faptul că și în rândul deputaților rămân cei care refuză vaccinarea, fostul președinte al R.Moldova a menționat că nu știe „cum au ajuns oamenii aceștia în Parlament dacă ei nu conștientizează lucruri simple”.

„Mă refer și la colegii din Bloc, așa-numit... Dacă ei se joacă, dacă lor li este indiferent, ce să-i faci?”, a spus el.

Întrebat dacă vaccinarea trebuie să devină obligatorie, Voronin a dat un răspuns pozitiv.

„Toți trebuie să fie imunizați. Zaraza (infecția – nota red.) asta a intrat deja în copii micuți... Copilul când se naște, îndată încep diferite procese de imunizare – perioada și împotriva la ce îi fac lui imunizarea, dar noi oameni maturi și nu conștientizăm. Dăm vina pe test, ori că nu-i vaccinul pe care el vrea. De unde știi tu care vaccin îți trebuie? Care vaccin este, cu acela și vaccinează-te că ele sunt aprobate și propuse de Organizația Mondială a Sănătății. Ele nu vin de la o fermă cu vite mari cornute pe care noi nu le avem în Moldova. Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie impusă, și cât mai repede. Noi trebuie să salvăm oamenii. Și pe cei care înțeleg, și pe cei care nu înțeleg. Dacă avem epidemie, noi ce, trebuie să ne uităm vrea sau nu omul? Obligat să fie vaccinat. Și asta trebuia de făcut 2-3 luni în urmă”, a punctat el.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, la ziua de 30 septembrie au fost vaccinate cu schema completă circa 785 de mii de cetățeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.