Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladmir Putin le-a oferit pasionaților de criptomonede o licărire de speranță pentru viitorul activelor digitale și spune că mineritul are avantaje în Rusia

Ruptly
vladimir putin

Putin spune că un surplus de energie electrică și personal bine pregătit oferă Rusiei un „avantaj competitiv” în cripto mining. Președintele rus Vladmir Putin le-a oferit pasionaților de criptomonede o licărire de speranță pentru viitorul activelor digitale din țară, care au fost amenințate de un impuls recent de a interzice criptomonede și minerit, conform cointelegraph.com.

Liderul omului puternic a deschis o videoconferință pe 26 ianuarie cu membri ai guvernului rus, spunând că ar dori „să înceapă cu o problemă care este în prezent în centrul atenției – reglementarea criptomonedelor”.

„Desigur, avem și aici anumite avantaje competitive, mai ales în așa-zisul minerit. Mă refer la surplusul de energie electrică și la personalul bine pregătit disponibil în țară.”

Potrivit analiștilor în primăvara anului 2021, prețul energiei electrice în Rusia a fost de 0,06 USD per kilowatt-oră pentru uz casnic și 0,08 USD pentru afaceri. Pentru a compara, în Franța, un kWh de electricitate costă 0,2 dolari pentru gospodarii și 0,14 dolari pentru afaceri, ceea ce este de patru ori mai scump decât în ​​Rusia.

El a cerut, de asemenea, Băncii Centrale a țării să se întâlnească cu guvernul său în viitorul apropiat, astfel încât să poată ajunge la un consens cu privire la utilizarea cripto.

Joia trecută, banca centrală a Rusiei a publicat un raport care propune o interdicție generală a tranzacționării și exploatării miniere cu criptomonede. Raportul a afirmat că riscurile cripto sunt „mult mai mari pentru piețele emergente, inclusiv Rusia”.

Banca Centrală a Rusiei este îngrijorată cu privire la cripto de ceva timp. În decembrie 2021, guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a spus : „Nu putem saluta investițiile în criptomonede”

Ieri, ministrul rus de Finanțe Ivan Chebeskov a răspuns cu opoziție față de interdicția generală propusă, solicitând mai degrabă reglementare decât restricție. El a subliniat că o interdicție a cripto-ului ar face ca țara să rămână în urmă față de industria tehnologică la nivel mondial.

„Trebuie să oferim acestor tehnologii oportunitatea de a se dezvolta.”

Între timp, Putin și-a asigurat parlamentarii că „Banca Centrală nu ne stă în calea progresului tehnic și face eforturile necesare pentru a introduce cele mai noi tehnologii în acest domeniu de activitate”.

În ciuda acestor asigurări, Putin a recunoscut că extinderea utilizării cripto-ului „aportă anumite riscuri”, având în vedere „volatilitatea ridicată” a acesteia.

În timp ce Banca Centrală a Rusiei a fost sceptică față de cripto de ceva timp , opinia lui Putin a rămas oarecum neclară. În noiembrie 2021, el a subliniat că cripto -ul „nu este susținut de nimic, [și] volatilitatea este colosală”.

În 2020, Banca Centrală a anunțat că studiază posibilitatea unei ruble digitale , cu testarea prototipului planificată pentru această lună .

Într-o postare recentă pe platforma sa de mesagerie, CEO-ul Telegram, Pavel Durov, a scris că interzicerea propusă de cripto ar „distruge o serie de sectoare ale economiei high-tech”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.