Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlah îl atacă în judecată pe Grosu: Cere scuze publice și 200.000 de lei

Info Tag
Irina Vlah

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost acționat în judecată de bașcana Găgăuziei, Irina Vlah.

Guvernatoarea autonomiei susține că a fost denigrată prin declarația făcută de speakerul Legislativului în cadrul unei întrevederi cu alegătorii în campania electorală pentru parlamentare anticipate, spunând că „noi cunoaștem cum se comportă Irina Vlah și fratele ei (…) Domnia sa și-ar fi delapidat toate fluxurile financiare atât bugetare, cât și nebugetare în Găgăuzia” și că „cei corupți nu au naționalitate”, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

„(…) Considerăm că după esența sa, informația nominalizată nu este bazată pe un substrat factologic necesar, este nedocumentată, iar după esența ei – calomnioasă”, se arată în cererea de chemare în judecată.

Conform actului, bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, cere scuze publice de la Igor Grosu și prejudiciu moral în valoare de 200.000 de lei.

„Consider că informațiile răspândite de Igor Grosu au semne de ilegalitate, conțin informații calomnioase, afectează drepturile protejate de lege, onoarea, demnitatea și reputația profesională și necesită publicarea unei dezmințiri ca formă de restabilire a drepturilor încălcate, scuze și compensații pentru prejudicii morale”, se mai menționează în cerere.

Solicitată pentru o reacție, consiliera în comunicare din cabinetul președintelui Parlamentului, Aurica Rusnac-Jardan, ne-a precizat că Igor Grosu nu comentează subiectul dat.

Potrivit portalului instanțelor, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, este în pregătire acest dosar cu privire la apărarea onoarei, demnităţii și reputaţiei profesionale, iar prima ședință de judecată o fost stabilită pentru data de 24 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.