Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vocea lui Stephen Hawking va fi trimisă în spațiu

agerpres
Stephen Hawking

Dupa ce urna cu cenușa sa va fi depusă la biserica Westminster Abbey din Londra vocea celebrului astrofizician Stephen Hawking va fi trimisă in spațiu.

Potrivit fiicei sale Lucy Hawking, acţiunea constituie "un gest frumos şi simbolic pentru a crea o legătură între prezenţa tatălui său şi dorinţa sa de a merge în spaţiu şi de a explora Universul",relatează agerpres

Vocea lui Hawking va fi transmisă prin satelit până la gaura neagră cea mai apropiată de Terra, şi potrivit fiicei sale, este vorba de "un mesaj de pace şi de speranţă, despre unitate şi nevoia de a trăi împreună în armonie pe planetă".

Vocea şi cuvintele lui Stephen Hawking, decedat la 14 martie la 76 de ani la Cambridge (Marea Britanie), vor avea un acompaniament muzical realizat de muzicianul grec Vangelis iar CD cu această înregistrare, "un omagiu personal adus de Vangelis profesorului", va fi dăruit tuturor invitaţilor care vor participa la ceremonia funerară care se va desfăşura la biserica Westminster Abbey. La ceremonie vor participa peste 1000 de persoane printre care și actorul Benedict Cumberbatch - care l-a interpretat pe Hawking în serialul difuzat de BBC- şi astronautul Tim Peake.

Rămăşiţele lui Hawking, care a suferit de la 21 de ani de o boală neuro-degenerativă care l-a ţintuit într-un scaun cu rotile şi l-a obligat să comunice printr-un sintetizator de voce, se vor odihni alături de cele ale lui Isaac Newton şi Charles Darwin.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.