Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vochițoiu vrea DEMISIILE primarilor care candidează la parlamentare

masapresei.ro
alegeri

Primarii sau preşedinţii de consilii judeţene care candidează la alegerile parlamentare din acest an ar trebui să se autosuspende din funcţii din momentul în care îşi anunţă public intenţia de a intra în cursa electorală pentru un mandat de senator sau deputat, a declarat vineri preşedintele filialei judeţene PMP Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu.

'Solicit public celor care candidează la Parlamentul României să renunţe la avantajele şi la poziţiile pe care le au în administraţia publică locală. Că e de la PSD sau de la PNL, nu există nicio diferenţă. De la preşedintele Consiliului Judeţean, până la primarii care vor candida la Parlament, în momentul în care anunţă acest lucru, responsabil, onorabil şi moral este să se suspende din funcţii, să nu mai călărească maşinile publice, să nu mai folosească personalul de acolo, să nu folosească logistica primăriilor sau consiliului judeţean în această competiţie electorală', a spus senatorul PMP într-o conferinţă de presă.

Citește și: Prima reacţie a lui Liviu Dragnea după ce Timişoara a câştigat titlul de Capitală Culturală

Potrivit acestuia, cetăţenii îi 'vor sancţiona' pe aleşii locali care vor candida pentru Parlament, senatorul Vochiţoiu apreciind, în acest context, că partidele care promovează acest gen de candidaţi nu deţin suficiente 'resurse umane' sau nu acceptă ca alţi membri de partid să ajungă pe funcţii cu responsabilităţi.

În ceea ce priveşte listele de candidaţi ai PMP Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu a spus că acestea vor fi cunoscute la începutul lunii octombrie, decizia finală urmând să fie luată de conducerea centrală a partidului în urma consultării cu organizaţia judeţeană.

'Vom avea, cred eu, surprize plăcute, oameni proaspeţi, oameni noi, nu aceleaşi figuri prăfuite pe care le veţi găsi la celelalte partide politice, care sunt învârtite prin toate candidaturile, în toate poziţiile. Sunt oameni care trebuie să aibă un proiect, cu care să vină candideze (...). Vom face apoi un program comun pentru judeţul Hunedoara', a spus Vochiţoiu.

PMP Hunedoara şi-a propus să ajungă la 15% din voturile electoratului din judeţ, cu un minimum de 30.001 voturi, ceea ce le-ar putea asigura două mandate de deputaţi şi unul de senator, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.