Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vodafone România a obţinut certificarea ISO 50001: 2018 care atestă eficienţa şi performanţa sistemului de management al energiei

vodafone

Vodafone România a obţinut certificarea ISO 50001: 2018 care atestă eficienţa şi performanţa sistemului de management al energiei în centrele sale de date din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanţa, Bacău şi Craiova, a anunţat compania, într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

Certificarea a fost emisă de către organismul de certificare Lloyd's Register Quality Assurance în urma unui audit realizat pe parcursul lunii martie.

Potrivit sursei citate, printre măsurile de reducere a impactului asupra mediului şi asigurarea unui viitor verde, durabil, se află: utilizarea exclusivă de energie verde pentru derularea activităţilor Vodafone în România, folosirea de tehnologii avansate de răcire, eficiente energetic în centrele de date Vodafone, utilizarea energiei solare pentru generarea energiei electrice necesare reţelei Vodafone, reciclarea în proporţie de 100% a echipamentelor de reţea disponibilizate, prima Pădure Inteligentă din România pentru prevenirea tăierilor ilegale, cartelele SIM de dimensiuni reduse eliminând jumătate din cantitatea de plastic utilizată şi dezvoltarea programelor de colectare şi reciclare a deşeurilor de echipamente electronice şi electrice (DEEE) şi a programelor de vânzare a terminalelor recondiţionate.

La nivelul grupului Vodafone, obiectivul este de a elimina în întregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte până în anul 2040, cu zece ani mai devreme faţă de termenul iniţial.

"Pentru atingerea nivelului "net zero", compania şi-a stabilit o serie de obiective pe termen mediu şi lung în cadrul pilonului Planet al misiunii Vodafone. Aceste obiective prevăd reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din activităţile proprii şi din energia cumpărată şi consumată la 50% până în 2025 şi în întregime până în 2030. Vodafone şi-a asumat, de asemenea, reducerea la jumătate a emisiilor de carbon provenite din surse indirecte - inclusiv în societăţile mixte, toate achiziţiile lanţului de aprovizionare, utilizarea produselor vândute şi călătoriile în scopuri profesionale - până în anul 2030", se arată în comunicatul operatorului telecom.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT (Internet of Things) din lume.

La 31 martie 2021, Grupul de telecomunicaţii avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, mai mult de 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, aproximativ 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 123 milioane de dispozitive IoT conectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.