DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Vodafone vrea să elimine în întregime emisiile de carbon până în 2040

vodafone

Vodafone va elimina în întregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte până în anul 2040, cu zece ani mai devreme faţă de planurile iniţiale, a anunţat operatorul de telecomunicaţii într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES.

"Pentru atingerea nivelului "net zero", compania şi-a stabilit o serie de obiective pe termen mediu şi lung în cadrul pilonului Planet al misiunii Vodafone. Aceste obiective prevăd reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din activităţile proprii şi din energia cumpărată şi consumată la 50% până în 2025 şi în întregime până în 2030. Vodafone şi-a asumat, de asemenea, reducerea la jumătate a emisiilor de carbon provenite din surse indirecte - inclusiv în societăţile mixte, toate achiziţiile lanţului de aprovizionare, utilizarea produselor vândute şi călătoriile în scopuri profesionale - până în anul 2030", menţionează compania, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, în România, una dintre cele mai recente iniţiative implementate de companie pentru a proteja mediul înconjurător a fost introducerea cartelelor SIM de dimensiuni reduse, care contribuie la eliminarea a jumătate din cantitatea de plastic utilizată, începând cu data de 17 mai 2021. Practic, acestea înlocuiesc cartelele SIM standard, de mărimea unei cărţi de credit, şi vor fi disponibile iniţial pentru clienţii serviciilor mobile pe bază de abonament mobil sau fix, urmând ca, până la finalul acestui an, să fie valabile pentru toate serviciile din portofoliul operatorului telecom.

În plus, începând din anul 2019 şi până în prezent, Vodafone România a realizat o serie de activităţi cu scopul de a-şi reduce impactul asupra mediului, precum: crearea primei păduri inteligente din România - Vodafone Smart Forest - cu scopul de a preveni defrişările ilegale; utilizarea de 100% energie verde pentru derularea tuturor activităţilor, inclusiv pentru operarea reţelei Green Supernet, alimentată exclusiv cu energie din surse regenerabile; implementarea unor tehnologii de răcire avansate în principalele centre de date, care reduc în mod semnificativ cantitatea de energie consumată; instalarea de panouri fotovoltaice pe unele dintre clădirile Vodafone pentru a produce energie verde; reutilizarea, vânzarea sau reciclarea a 100% din echipamentele de reţea care devin redundante; dezvoltarea programelor de colectare şi reciclare a Deşeurilor Electrice şi Electrocasnice (DEE) sau a programelor de vânzare a terminalelor recondiţionate.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT (Internet of Things, n.r.) din lume. Compania operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere.

La 31 decembrie 2020, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, mai mult de 27 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 118 milioane de dispozitive IoT conectate, în timp ce numărul clienţilor pentru servicii TV depăşea 22 de milioane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.