Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vodca rusească s-a vândut bine și în vreme de război: Israelul, lider mondial al importurilor

io9.com
vodka

Pe baza datelor de pe platforma Comtrade a ONU, agenția rusă RIA Novosti a calculat că anul trecut Israelul a fost lider mondial în ceea ce privește importurile de vodcă din Rusia.

Țara și-a cvadruplat achizițiile de această băutură în termeni monetari, ajungând la 24,7 milioane de dolari, față de 5,7 milioane de dolari în urmă cu un an.

Pe locul doi s-a situat Germania, care și-a redus importurile de vodcă rusească la 7,5 milioane de dolari, de la 43,4 milioane de dolari importați în 2021. Armenia a intrat în top trei în 2022, în ciuda faptului că și-a redus aproape la jumătate importurile de vodcă din Rusia, la 6,9 milioane de dolari, de la 13,2 milioane de dolari în urmă cu un an.

Țările UE, SUA, Japonia și Canada au limitat importurile din Rusia ale unor bunuri pe care le consideră importante din punct de vedere al veniturilor bugetare, în cadrul pachetelor de sancțiuni adoptate în 2022. Restricțiile au afectat, de asemenea, băuturile alcoolice tari, în principal vodca.

Britanicii au coborât în top după ani de dominație

În același timp, Anglia, care timp de mulți ani a fost liderul incontestabil în rândul importatorilor de vodcă rusă, cumpărând acest produs pentru mai mult de 50 de milioane de dolari pe an, a început să reducă importurile acestui produs chiar mai devreme: în 2021, volumul importurilor la 29,7 milioane de dolari (locul doi în rândul importatorilor) și a scăzut la 5,5 milioane de dolari (locul patru) în 2022.

În anii precedenți, Germania s-a clasat în mod constant pe locul al doilea, cu importuri de peste 30 de milioane de dolari pe an. Numai în 2021, germanii au ocupat primul loc, mărind achizițiile la 43,4 milioane de dolari.

Printre primii zece cumpărători de vodcă rusă la sfârșitul anului trecut se aflau SUA, care au redus aceste importuri de peste patru ori - la puțin peste cinci milioane de dolari, iar Georgia, dimpotrivă, le-a crescut ușor prin achiziționarea de produse. Azerbaidjan, 3,3 milioane de dolari Cehia, 2,5 milioane de dolari Bulgaria și 2,2 milioane de dolari Slovacia, cu un volum de importuri de 3,9 milioane de dolari și, de asemenea, 3,4 milioane de dolari.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.