Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VODEO / Inundații masive în Crimeea - Orașul în care Chuchill, Roosevelt și Stalin au împărțit lumea, evacuat parțial

b1.ro
inundații

Autorităţile din Crimeea, anexată de Rusia, au dispus vineri evacuarea unor regiuni din oraşul Ialta după ce ploile abundente au provocat inundaţii grave pe teritoriul peninsulei de la Marea Neagră, relatează Reuters.

Regiunea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, a declarat stare de urgenţă şi a solicitat ajutorul armatei pentru a limita pagubele provocate de inundaţii.

La Ialta, o destinaţie turistică populară situată pe coasta sudică a peninsulei, autorităţile au luat măsuri de evacuare după creşterea nivelului apelor.

"Evacuăm mai întâi oamenii din zonele inundate din centrul oraşului şi din cele situate în apropierea râurilor", a declarat Yanina Pavlenko, cea care conduce administraţia oraşului, citată într-un comunicat.

Cu o linie de coastă cu un relief neuniform şi o climă blândă, Crimeea a fost una dintre destinaţiile preferate de nobilimea rusă în secolul al XIX-lea şi a vacanţelor finanţate de stat ale lucrătorilor sovietici în perioada sărbătorilor.

De la anexarea peninsulei de către Moscova, Crimeea a continuat să fie o destinaţie populară pentru turiştii ruşi, autorităţile investind intens pentru a conecta peninsula de sudul Rusiei printr-un uriaş pod rutier şi feroviar. Ucraina doreşte însă peninsula înapoi.

Imaginile surprinse în oraşul cu o populaţie de circa 80.000 de locuitori prezintă maşini aproape complet scufundate în apele tulburi.

Pavlenko a solicitat, de asemenea, populaţiei să se aprovizioneze cu apă potabilă după ce oraşul a întrerupt alimentarea cu apă şi a blocat căile de acces.

Nu au fost raportate victime până în prezent, precizează Reuters.

Potrivit serviciilor de meteorologie, cantităţi de precipitaţii echivalente cu media din două luni au căzut în Crimeea în noaptea de joi spre vineri, notează AFP.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.