Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volei feminin: Eliza Varga va juca din nou pentru naţionala României

ziaruldesport.ro
volei feminin

Elizabet Inneh Varga, una dintre cele mai valoroase voleibaliste ale noului val, a decis să joace pentru naţionala României, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Volei pe site-ul său, potrivit Agerpres.

Fostă componentă a reprezentativei de junioare a României, Eliza Varga este considerată, la ora actuală, una dintre cele mai bune jucătoare pe postul său.

Născută la 21 martie 1999, la Budapesta, când avea doar câteva luni s-a mutat cu mama ei la Oradea. A început voleiul la 11 ani, la Viitorul Borş, apoi a jucat în liga secundă, cu CSU Oradea, după care, la 15 ani, a trecut la Medicina Târgu Mureş. Acolo s-a remarcat şi a ajuns în naţionala de junioare din care mai făceau parte Adelina Ungureanu, Andra Artin sau Diana Ariton.

În ultimii patru ani, Eliza Varga a jucat la formaţia maghiară de prima ligă Fatum Nyiregyhaza, una dintre forţele campionatului feminin din Ungaria. În sezonul 2020/ 2021 ea a cucerit atât titlul naţional, cât şi cupa cu formaţia sa. S-a transferat apoi în Coreea de Sud, la Pepper Savings Bank, iar de acolo a ajuns la KGC Ginseng Corporation.

Într-un meci din campionatul Coreei de Sud, Varga a reuşit 56 de puncte pentru echipa sa, urcând în Top 5 mondial într-un clasament al punctelor realizate într-un singur meci.

Eliza Varga se va alătura săptămâna aceasta echipei naţionale, la Piteşti, în pregătirile pentru Golden League şi pentru Campionatul European din această vară.

La Golden League, România va juca într-o grupă cu Slovacia şi Cehia, iar la Europeanul din Italia le va avea ca adversare pe Elveţia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Bulgaria şi Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.