Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen anunță că nu va mai produce şi nu va mai vinde în SUA celebrul sedan Passat

Volkswagen

Volkswagen AG a anunţat luni că nu va mai produce şi nu va mai vinde în SUA celebrul sedan Passat, din 2022, pe fondul majorării cererii pentru SUV-uri mai mari, transmit DPA şi Reuters.

Volkswagen va încheia producţia în Statele Unite a sedanului Passat la fabrica sa din Chattanooga, Tennessee, cu modelul din anul 2022. Din 1974, VW a vândut diverse versiuni ale Passat în SUA, iniţial sub numele Dasher şi Quantum, numele Passat apărând pentru prima dată pe piaţa americană în 1990. Totuşi, importanţa lui a scăzut, fiind livrate doar 6.800 unităţi în trimestrul doi din 2021.

Cu SUV-urile Atlas şi Tiguan, Volkswagen s-a impus pe piaţa americană în ultimii ani. În 2022, Volkswagen va începe producţia în Statele Unite a SUV-ului electric ID.4, scrie Agerpres.ro.

Luna aceasta, Volkswagen a estimat că în primul semestru al acestui an profitul său operaţional a ajuns la 11 miliarde de euro, depăşind nivelul înregistrat înaintea pandemiei, graţie cererii puternice în Europa şi SUA pentru automobilele sale, în special modelele premium Porsche şi Audi.

Separat, subsidiara Volkswagen responsabilă pentru infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, Electrify America, a anunţat că intenţionează să dubleze numărul de puncte de încărcare în Statele Unite şi Canada, în următorii patru ani.

Până la finalul lui 2025, compania ar urma să aibă peste 1.800 de staţii rapide de încărcare şi 10.000 de puncte de încărcare individuale.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar şi camioanele MAN şi Scania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.