Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen reacționează față de noile acuzații ale Agentiei de Protecția Mediului din SUA

volkswagen

Volkswagen respinge noile acuzatii aduse luni de Agentia de Protectie a Mediului (EPA) din Statele Unite, potrivit carora grupul german a instalat dispozitive menite sa manipuleze testele de poluare ale unor motoare diesel mai puternice, de pe modele SUV ale marcilor VW, Audi si Porsche.

Potrivit agentiei, vehiculele respective au un nivel al emisiilor de oxid de nitrogen de noua ori mai ridicate decât permit standardele, relateaza Wall Street Journal, potrivit Mediafax.

"VW înca o data nu si-a îndeplinit obligatia de a respecta legea care protejeaza aerul pentru toti americanii", a declarat Cynthia Giles, administrator asociat al EPA.

Un purtator de cuvânt al VW a respins acuzatiile EPA, afirmând ca producatorul auto nu a instalat un soft care sa însele testele de poluare pe niciunul din vehiculele identificate.

"Este un soft permisibil. Problema este clara. Statele Unite vor sau nu concurenta pe piata?", a spus reprezentantul companiei.

Un purtator de cuvânt al EPA a spus ca agentia "vrea sa se asigure ca toate companiile joaca dupa aceleasi reguli".

Volkswagen colaboreaza cu agentia si a trimis un reprezentant de rang înalt în SUA.

"Avem ingineri la fata locului pentru a colabora zilnic cu agentia. Directorul pentru dezvoltarea motoarelor este în drum catre Statele Unite, pentru clarificarea lucrurilor", a spus purtatorul de cuvânt al VW.

Persoane apropiate situatiei au declarat ca reprezentantii EPA sunt frustati din cauza lipsei de comunicare din partea VW, de la jumatatea lunii septembrie.

Agentia încearca sa afle mai multe despre un alt dispozitiv de control al emisiilor instalate pe vehicule cu motoare diesel pentru 2016, prezentate luna trecuta.

Dezvaluirea a dus la blocarea planurilor VW de a comercializa unele modele 2016 în SUA.

Nu exista înca vreo dovada ca acel dispozitiv, despre care directorul VW pentru operatiunile din SUA a vorbit în timpul audierii sale în Congres, în octombrie, este capabil sa însele testele de poluare.

Volkswagen a retras o solicitare adresata EPA de a certifica acele vehicule, dupa dezvaluirea dispozitivului, a afirmat seful VW SUA în timpul audierii.

EPA a trimis luni o notificare VW de încalcare a legii, în care a identificat mai multe modele SUV si un sedan mare, echipate cu motoare diesel de 3 litri.

Notificarea este a doua primita de VW de când agentia a dezvaluit pentru prima oara neregulile, în luna septembrie, si se refera la circa 10.000 de automobile diesel comercializate deja în SUA, începând cu modelele 2014.

De asemenea, notificarea se refera si la un numar neprecizat de modele 2016.

Automobilele afectate de notificare includ pentru prima oara un model Porsche, respectiv SUV-ul Porsche Cayenne 2015, Volkswagen Touareg 2014, precum si modelele Audi A6 Quattro 2016, A7 Quattro, A8, A8L si Q5.

Noul director general al grupului VW, Matthias Muller, a condus anterior Porsche.

Un purtator de cuvânt al Volkswagen a declarat ca producatorul auto nu intentioneaza sa opreasca vânzarile modelelor afectate asa cum a procedat cu cele 482.000 de vehicule diesel despre care a recunoscut în septembrie ca au instalate softuri care manipuleaza testele de poluare.

EPA a reamintit Volkswagen ca este ilegal sa produca, comercializeze sau sa ofere spre vânzare un vehicul care are instalat un dispozitiv de aparare, a spus un purtator de cuvânt al agentiei.

Reprezentantii EPA sunt în contact cu cei ai Departamentului de Justitie, în investigatia împotriva producatorului auto german.

Noile acuzatii sporesc presiunile asupra Volkswagen, care este investigat de autoritatile de reglementare si de justitia din SUA si Europa.

Scandalul a dus la demisia directorului general Martin Winterkorn, iar grupul a alocat 6,5 miliarde de euro în trimestrul trei pentru acoperirea unei campanii de rechemare în service a circa 11 milioane de vehicule la nivel mondial pentru eliminarea softului ilegal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.