Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski a discutat cu Joe Biden și Giorgia Meloni: Kremlinul nu vrea negocieri, ei vor război

biden zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat cu preşedintele american Joe Biden despre situaţia frontului, sprijinul pentru armata ucraineană, dar şi cooperarea pe alte domenii. ”Victoria noastră în acest război va arăta cât de mult poate contribui Ucraina la forţa globală a libertăţii”, a transmis Zelenski. Acesta a avut o convorbire şi cu Giorgia Meloni, liderul Partidului Fratelli d'Italia, care a câştigat recent alegerile din Italia şi urmează a fi nominalizată premier.

Preşedintele ucrainean a transmis, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, că a discutat cu prim-ministrul Indiei despre situaţia de pe linia frontului, informează News.ro.

”Kremlinul este cel care face absolut totul pentru ca acest război să se încheie doar pe câmpul de luptă, nu la masa negocierilor”, a transmis Zelenski.

Acesta a făcut apel la cei care respectă dreptul internaţional ”să confirme respectul lor, în special pentru principiul inviolabilităţii frontierelor şi al integrităţii teritoriale a statelor”.

Zelenski a anunţat, de asemenea, că a discutat cu Giorgia Meloni, liderul forţei politice din Italia care a câştigat alegerile recente.

”A fost o conversaţie foarte substanţială despre modalităţile de a spori în continuare cooperarea noastră interstatală şi de a consolida capacităţile noastre - atât ale Ucrainei, cât şi ale Italiei. În numele tuturor ucrainenilor, am mulţumit Italiei pentru pachetele puternice de sprijin pentru apărare. Aşteptăm cu nerăbdare vizita oficială a doamnei Meloni la Kiev”, a mai transmis Zelenski.

Acesta a anunţat, totodată, că a avut o nouă convorbire cu preşedintele american Biden.

”În primul rând, i-am mulţumit pentru un alt pachet de sprijin pentru apărare pentru ţara noastră, în special pentru noile HIMARS. Şi, în general, am remarcat faptul că succesele armatei noastre - toate succesele de a reda libertatea poporului nostru - sunt succesele noastre comune, victoriile noastre comune. Datorită unităţii Ucrainei, a Statelor Unite ale Americii şi a tuturor partenerilor noştri din lumea liberă, libertatea are astăzi cea mai mare forţă din ultimele decenii şi demonstrează victorii concrete în confruntarea cu tirania”, a mai afirmat Zelenski.

Acesta a precizat că a discutat cu Biden şi aspecte care ţin de cooperarea în afara sferei apărării, în special sprijinul financiar - pachetul de sprijin în valoare de peste 12 miliarde de dolari.

”Am discutat, de asemenea, despre paşii politici, despre cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale. Şi am fost deosebit de încântat să aud cuvintele preşedintelui Biden, care a spus că militarii noştri inspiră întreaga lume, poporul nostru inspiră întreaga lume. Şi pe bună dreptate. Victoria noastră în acest război va arăta cât de mult poate contribui Ucraina la forţa globală a libertăţii, la forţa globală a democraţiei”, a mai transmis Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.