Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski a semnat: Partidele pro-ruse din Ucraina, interzise prin lege

captură facebook
Volodimir Zelenski

Președintele Volodimir Zelenski a semnat o lege care interzice partidele politice pro-ruse din Ucraina, a anunțat reprezentantul Radei Supreme la Curtea Constituțională, Olga Sovgirya, pe canalul său de Telegram.

„Președintele Ucrainei a semnat o lege care interzice partidele politice pro-ruse”, a declarat ea. Legea intră în vigoare în ziua următoare datei publicării sale, notează agenția Unian.

Amintim că, pe 3 mai, Rada Supremă a adoptat o lege de modificare a unor acte legislative din Ucraina care interzice partidele politice pro-ruse. Pentru această decizie au votat 330 de deputați.

Formarea și activitatea partidelor politice este interzisă în cazul în care obiectivele sau acțiunile lor programatice vizează justificarea, recunoașterea legitimității, negarea agresiunii armate împotriva Ucrainei, inclusiv prin prezentarea agresiunii armate a Rusiei și/sau a Belarusului împotriva Ucrainei ca fiind un conflict intern, conflict civil, război civil, negarea ocupației temporare a unei părți a teritoriului ucrainean.

Lista acestor interdicții include, de asemenea, glorificarea, justificarea acțiunilor și/sau inacțiunii persoanelor care au comis sau comit agresiuni armate împotriva Ucrainei, a reprezentanților grupurilor armate rusești, a grupurilor armate ilegale, a bandelor, a mercenarilor creați și/sau subordonați, controlați, finanțați de Rusia, precum și a reprezentanților administrației de ocupație a Federației Ruse, formată din organele sale de stat și alte structuri responsabile din punct de vedere funcțional pentru gestionarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, și a reprezentanților organismelor autoproclamate controlate de Rusia, care au uzurpat puterea în teritoriile ocupate temporar din Ucraina. insurgenți, miliții, politruci.

Printre altele, este interzisă cooperarea unui partid politic îndreptat împotriva independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei cu partide politice, organizații publice ale statului agresor sau ocupant și incluse în lista partidelor politice și a organizațiilor nerezidente care amenință securitatea națională a Ucrainei. aprobată prin ordin al SBU și publicată pe site-ul său oficial.

În cazul în care instanța interzice un partid politic, proprietatea, fondurile și alte active ale acestuia, organizațiile sale regionale, municipale, raionale, unitățile primare și alte entități structurale devin proprietatea statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.