Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski aduce argumente istorice: 'Loviturile aeriene ruseşti amintesc atât de mult de bombardarea nazistă a Londrei!'

stirileprotv.ro
zelenski

Crimele comise de armata rusă împotriva ucrainenilor sunt fără precedent de la al Doilea Război Mondial, ruşii bombardând orașe pașnice, torturând şi deportând oameni nevinovaţi, asta susține preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Rador.

Liderul de la Kiev a susţinut un discurs în acest sens la o conferință internațională pentru drepturile omului. "Crimele Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei, în special împotriva ucrainenilor, sunt fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial. Artileria rusă zdrobește orașele ucrainene, orașele și satele noastre. Nu unul, nu două, ci o duzină de astfel de orașe și sate distruse. Loviturile aeriene ruseşti şi teroarea rachetelor amintesc atât de mult de bombardarea nazistă a Londrei", a afirmat Zelenski.

Potrivit acestuia, dintre toate rachetele trase de armata rusă începând cu data de 24 februarie, 62% au vizat ținte civile.

"Mai sunt lagărele de filtrare... Au fost descoperite adevărate metode de tortură și gropi comune. Deportarea forțată a ucrainenilor în Rusia - au fost scoşi (din Ucraina, n.r.) peste două milioane de oameni. Adopția ilegală a copiilor noștri ucraineni de către familii rusești, copiii fiind efectiv răpiți din Ucraina. Mobilizarea criminală a cetăţenilor ucraineni din teritoriile ocupate... Toate acestea sunt exemple reale" - a menţionat preşedintele. RBC aminteşte că, de la începutul războiului, autorităţile ucrainene au înregistrat peste 51.700 de crime de război comise de armata rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.