Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski, amenințare directă: Viața lui Vladimir Putin depinde de pace!

stiri.md
zelenski putin

Vladimir Putin poate trăi mai mult dacă recunoaște că războiul este o greșeală și retrage trupele din Ucraina, transmite președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat The Economist. Potrivit acestuia, nu numai propria existență, ci și viața cercului său interior depind de decizia lui Putin de a prelungi sau de a pune capăt războiului.

"Cu cât războiul se termină mai repede – și dacă Rusia recunoaște că începerea războiului a fost o greșeală tragică, cu atât mai mult președintele rus își va salva viața și viața anturajului său", a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a adăugat că pierderea lui Putin este deja evidentă, iar Ucraina intenționează să ajungă la granițele sale. Zelenski a menționat că "este necesar să ne uităm la imaginea reală, când întreaga lume, în primul rând, arată nu doar sprijin, ci diplomatic, economic, cu sancțiuni, izolarea arată că agresiunea trebuie plătită - să meargă la frontiere și apoi să plătească".

Zelenski a subliniat că doar Putin poate transfera războiul de la armată la calea diplomatică. Și va începe numai după retragerea trupelor ruse dincolo de granițele ucrainene din 1991. „Dacă acum se va retrage la granițele anului 1991, atunci va începe posibila cale a diplomației. Asta e cine poate muta războiul de la o cale militară la una diplomatică. Numai el o poate face", a spus Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.