Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel de ultimă oră pentru populație lansat de Volodimir Zelenski: 'Noi rezistăm. Noi lucrăm. Suntem uniți!'

BBC
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a postat o imagine a unei întâlniri pe care o are cu oficialii ucraineni pentru a discuta despre restabilirea comunicațiilor și a aprovizionării cu energie după ultimul val de lovituri rusești, afirmând într-o postare pe Telegram că „inamicul ne-a afectat infrastructura energetică, dar acum facem tot ce este necesar pentru a restabili rapid alimentarea cu energie electrică".

"Infrastructura care asigură comunicarea mobilă nu a fost avariată. În unele locuri, au existat întreruperi din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică", a declarat Zelensky. "Este important să se reducă consumul de energie electrică între orele 17 și 22. Acest lucru va ușura sarcina asupra rețelei noastre electrice și va reduce necesitatea întreruperilor de urgență", a spus el. "Noi rezistăm. Noi lucrăm. Suntem uniți", a continuat el.

Vezi și: VIDEO Ucrainenii sunt rugați să limiteze consumul de energie electrică după noul atac al Rusiei

În același timp, premierul ucrainean Denys Shmygal a declarat că zeci de rachete au lovit infrastructura energetică în 11 regiuni și în capitala Kiev. "Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în aproape toată Ucraina. Opt regiuni au probleme de aprovizionare cu apă", a declarat el. "Datele preliminare arată că majoritatea instalațiilor energetice vor fi reconectate astăzi. Restul vor începe să funcționeze mâine", a mai spus el. "Energia electrică a revenit deja în Sumy. Suntem pe drum în Zhytomyr și Kharkiv. Programul de urgență de oprire a energiei electrice este în vigoare în Kiev și în regiunea Kiev, în regiunile Cernigiv, Cernavodă și Zhytomyr", a declarat Shmygal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.