Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski ar putea merge joi la Bruxelles (surse europene)

captură facebook
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-ar putea deplasa joi, la Bruxelles, pentru un summit al şefilor de stat şi de guvern al UE şi o intervenţie în faţa eurodeputaţilor, susţin surse europene citate de AFP, potrivit Agerpres.

Dacă va fi confirmată, această vizită a lui Volodimir Zelenski va fi prima în capitala UE de la începutul ofensivei militare ruse împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022.

Informație dată pe surse

O sursă de la Parlamentul European a vorbit despre "probabilitatea organizării unei sesiuni plenare extraordinare joi, 9 februarie, în prezenţa lui Volodimir Zelenski, preşedinte al Ucrainei". Alte două surse parlamentare au confirmat această informaţie, sub acoperirea anonimatului.

Liderul ucrainean beneficiază de o "invitaţie permanentă" la Bruxelles, s-a mulţumit să declare un purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

Preşedinţia ucraineană nu a confirmat nici ea această vizită care ridică probleme de securitate.

Zelenski a fost în vizită în SUA

Volodimir Zelenski s-a deplasat la Washington pe 22 decembrie, în prima sa călătorie internaţională de la începutul războiului. El s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden şi a susţinut un discurs în faţa Congresului american.

Un summit extraordinar al liderilor europeni va avea loc joi şi vineri, iar printre temele de pe agendă vor fi şi evoluţiile războiului din Ucraina şi solidaritatea UE faţă de Kiev.

Liderii europeni s-a întâlnit vineri, la Kiev, cu președintele Ucrainei

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi alţi înalţi reprezentanţi europeni s-au întâlnit vineri la Kiev cu Volodimir Zelenski, în cadrul summitului UE-Ucraina, pentru a-şi afişa susţinerea pentru procesul de aderare al Ucrainei.

Ţara a primit statutul de candidată oficială la aderare în iunie 2022, un proces care necesită numeroase reforme care ar putea dura ani de zile dar pe care Kievul speră să le accelereze.

Ucraina primeşte în plus o susţinere financiară din partea UE de circa 50 de miliarde de euro, care include ajutor umanitar şi militar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.