Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski are nevoie din nou de bani: vrea să dețină prima flotă de drone marine din lume

BBC
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a inițiat strângerea de fonduri pentru prima flotă de drone de luptă marină din lume, informează Unian.net. Este planificată achiziționarea a 100 de drone, iar costul uneia dintre ele este de 10 milioane de grivne.

Mai multe detalii a oferit ministrul transformării digitale din Ucraina.

"Rusia lansează fiecare a cincea rachetă de pe nave. Este important să protejăm cât mai mult posibil orașele și zonele de apă ucrainene de bombardamente. Prin urmare, strângem fonduri pentru 100 de drone marine fabricate în Ucraina. Ele pot schimba semnificativ situația din Marea Neagră. Mici și rapide, dronele sunt capabile să atace cu succes nave rusești în valoare de sute de milioane de dolari", a scris ministrul transformării digitale Mihail Fedorov pe canalul său de Telegram.

Costul unui dispozitiv include o dronă echipată cu un sistem de pilot automat, subsisteme video, inclusiv vedere pe timp de noapte, comunicare specială protejată de efectele războiului electronic inamic, module de comunicare de rezervă și un focos. Și, de asemenea, - o stație de control autonomă la sol, un sistem de transport și stocare, un centru de prelucrare a datelor.

Ministrul Transformării Digitale a reamintit că drone similare au fost folosite în timpul atacului asupra navelor Flotei Mării Negre din Sevastopol. Cu ajutorul lor, nava amiral "Amiralul Makarov" a fost avariată. După aceea, Rusia și-a pierdut avantajul necondiționat în Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.