Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski catalogat drept sexist după ce la Paris, preşedintele ucrainean a spus că 'femeile sunt un brand naţional'

Volodimir Zelenski

Asociaţii de apărarea drepturilor omului şi navigatori pe Internet îşi exprimau marţi indignarea în Ucraina faţă de declaraţii ale noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, care a comparat femeile din ţară cu o ”marcă” turistică, relatează AFP, potrivit news.ro.

Citește și: EXCLUSIV Bugetarul care a aruncat în aer sistemul are ordin de restricție! Nu se poate apropia de mama copilului său

”Turiştii au spus mereu că Ucraina este foarte frumoasă, că mâncăm bine şi că oamenii sunt magnifici, mai ales femeile. Da, totul este adevărat şi este marca noastră”, a declarat luni Zelenski într-o vizită oficială la Paris.

”Preşedinţii se schimbă, însă sexismul rămâne. Iată adevărata noastră marcă de fabrică”, îi replică, într-un mesaj postat pe Facebook, Tetiana Peşonşik, directoarea ONG-ului Human Rights Information Centre.

Activista a apropiat această ieşire de cea a fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici care, la Forumul de la Davos din 2011, i-a invitat pe investitori să vină în Ucraina atunic când ”înfloresc castanii”, iar ”femeile ucrainene încep să se dezbrace”.

Citește și: Alianța USR-PLUS, transformată în afacere de familie! Liderul care și-a inclus mătușa în schemă

Succesorul său, fostul preşedinte prooccidental Petro Poroşenko, i-a spus unei jurnaliste ”draga mea”, potrivit activistei.

”Dragi politicieni, sexismul nu mai este o modă. Şi este mai bine să faceţi vâlvă fără discriminare”, a reacţionat ONG-ul ucrainean Insight LGBTQ, subliniind că o femeie ”este o persoană, nu o marcă”.

Pe reţele de socializare, navigatori pe Internet au lansat hashtagul #EuNuSuntOMarcă în semn de protest faţă de declaraţiile lui Zelenski, un fost umorist, fără experienţă politică.

Citește și: Rareș Bogdan spulberă criticile: Nu înseamnă că voi renunța

Bloggeriţa Dana Iarovaia subliniază cu ironie pe Facebook că ucrainenele nu sunt doar o ”magnifică imagine naţională”, ci iau de asemenea parte la conflictul între Kiev şi separatişti proruşi în estul ţării.

”Vă rog, spuneţi-i (lui Zelenski) că ucrainenele se ocupă de răniţi, se duc să-i caute în bombardamente”, afirmă această fostă membră a personalului auxiliar medical din cadrul armatei ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.