Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski cere ca Ucraina să devină membră a UE în cadrul procedurii speciale reduse: 'Ar trebui să devină o realitate, nu promisiuni!'

Time
Volodimir Zelenski Time

În cadrul unei conferințe internaționale a donatorilor pentru a ajuta Ucraina, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat că Ucraina ar trebui să se îndrepte rapid către Uniunea Europeană, informează Ukrinform. El a cerut acordarea Ucrainei a statutului de candidat în condiții de război, în cadrul unei proceduri scurtate.

"Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar trebui să devină o realitate, nu promisiuni, perspective", a spus el.

Zelenski a subliniat că Ucraina este pregătită pentru aceste măsuri. "Ucraina trebuie să se mute rapid în Uniunea Europeană, dobândind statutul de candidat, care trebuie oferit acum, în condiții de război, în cadrul unei proceduri speciale scurtate", a adăugat el.

După cum a raportat sursa citată, astăzi la Varșovia are loc o conferință a donatorilor pentru a ajuta Ucraina. Inițiatorii evenimentului sunt prim-miniștrii Poloniei și Suediei Mateusz Morawiecki și Magdalena Andersson. Scopul conferinței este de a strânge fonduri pentru nevoile umanitare în creștere ale Ucrainei. Astfel, Polonia și Suedia doresc să își încurajeze partenerii să răspundă împreună la situația umanitară dificilă din Ucraina. Partenerii evenimentului sunt președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European Charles Michel.

Potrivit ONU, 13 milioane de persoane din Ucraina au nevoie de asistență umanitară de bază sub formă de locuințe, alimente și medicamente. Prin urmare, potrivit Biroului prim-ministrului polonez, este necesar să se mobilizeze imediat asistența internațională pentru Ucraina, care acoperă în prezent mai puțin de 15 % din nevoile existente.

Numărul refugiaților din Ucraina, care, ca urmare a invaziei ruse, sunt forțați să-și părăsească casele și să plece în străinătate, a depășit deja 5,6 milioane de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.